Koh Tao. Koh Tao viewpoint, Thailand, visit thailand, bucket list, 10 bestemmingen om te bezoeken, bucket list bestemmingen
Bucket List Travel

Mijn ultieme reis bucket list: top 10

Een bucket list bestaat uit dingen die je nog graag zou willen doen voordat je dood gaat. Wanneer dat bij mij is weet ik niet maar wat ik wel weet is dat ik graag ultieme dingen beleef en deel met de wereld, met jullie.

Heb je mijn enorme bucket list al gezien? Nee, neem dan snel even een kijkje. Zoals je kan zien staan daar natuurlijk heel veel soorten dingen op. Van een koe melken tot het zien van het Noorderlicht. Niks is te gek voor mij maar reizen is toch een van mijn grootste passies. Ontdekken van de meest mooie plekken op aarde. Daarom neem ik je mee op mijn top 10 travel bucket list. Dingen die ik echt nog wel wil doen of zien.

1: Het zien van het Noorderlicht

Terecht voor mij op nummer 1, het Noorderlicht. Al zolang ik mij kan herinneren wil ik dit prachtige licht ervaren, zien en beleven. Het liefs zou ik dat doen vanuit een doorzichtige iglo aan de rand van het bos. Ja, die bestaan…kei tof toch?

noorderlicht, bucket list, travel bucket list, travel, 10 bestemmingen om te zien. ijsland, finland

Bron: Pixabay

2: Een roadtrip op de scooter/motor door Vietnam

Sinds mijn backpackreis door Thailand hoorde alleen maar prachtige verhalen over hoe mooi Vietnam wel niet is. Een roadtrip op een scooter of motor met prachtige uitzichten. Vanaf dat moment wist ik dat ik dat ook wilde. De foto’s die ik zag zie ik nu nog steeds in mijn verbeelding. De mensen en het eten zijn om over huis naar te schrijven. De meeste zeggen ook dat je wel 4 weken moet uittrekken om alles te zien van Vietnam. Dit komt omdat je zo ontzettend veel moois kunt zien. Ik weet het wel! Vietnam…see you soon!

3: Een hondensleetocht maken in Lapland

Deze kan mooi gecombineerd worden met de nummer 1. Maar ook dit wil ik al heel lang. De kracht van deze pracht dieren is gewoon om verliefd op te worden. Deze honden worden getraind en vinden het ook echt leuk om te doen. In Lapland bestaat er zelfs een 3 daagse tocht waar je in de middle of nowhere slaapt. In een houten hutje met alleen de basis benodigdheden…

hondensleetocht, honden, huskey, snow, sneeuw, sleetocht, lapland, ijsland, tocht,

Bron: Pixabay

4: New York bezoeken

Hello New York…de stad die nooit slaapt en precies daarom wil ik er naar toe. Niet omdat ik niet wil slapen maar juist om daar altijd wel iets gebeurd. Het bezoeken van het Vrijheidsbeeld, Time Square en het prachtige Central Park. Of Struinen door China Town of etalage shoppen op Fifth Avenue.

5: Dansen op Burning Man

Laatst heb ik er al een kunnen afstrepen…Full Moon Party in Thailand en nu Burning Man in Black Rock Dessert nog. Deze grote droge plek ligt in Nevada, Amerika. De achterliggende gedachten van Burning Man is dat er gedurende het festival iedereen (die het kan betalen) welkom is, ongeacht ras of afkomst. Burning Man…waar iedereen zich kan uiten in waar hij of zij het beste in is. Een ultieme droom van mij om daar ooit rond te dansen en fietsen. Het ik namelijk zo groot dat je van a naar b het beste de fiets kan pakken. Wie gaat er mee?

6: Een roadtrip door Frankrijk

Zo dichtbij huis en nog nooit verder geweest dan Parijs. Frankrijk…heeft zoveel moois te bieden. Romantische kastelen, uitgestrekte landschappen, wijn gaarden, bergen om in te verdwalen. Dit alles ligt in mijn handbereik.

Roadtrip Frankrijk, bucket list, frankrijk, landschap

Bron: Pixabay

7: Waddeneilanden hoppen

In ons eigen Nederland hebben wij ook een aantal prachtige gebieden. Zo hebben we een reeks mooie Eilanden in het Noorden van het land. Wat zou het toch leuk zijn om er een roadtrip van te maken. Dus hoppen van eiland naar eiland. En op elke eiland een paar dagen verblijven. Loop al een aantal jaar met dit idee. De Wadden Eilanden zorgen ervoor dat je mijlen verwijderd bent van overvolle agenda’s, drukte en afspraken. Heerlijk even genieten van uitgestrekte Nederlandse stranden.

8: Las Vegas bezoeken en een gokje wagen

Las Vegas de stad waar alles kan en wilde bijna zeggen mag maar dat is niet helemaal zo. Een stad waar alles groter is dan wat normaal is. Wat denk je van een achtbaan in een hotel, trouwen als Tarzan en Jane in een kapelletje of ziplinen door de drukke winkelstraat. Het kan allemaal! Ook een gokje wagen kan je bijna op elke hoek. Ik ben geen gokker en hou er niet van om mijn geld daaraan uit te geven maar als je er bent ;). Want wie weet wat ik wel niet win!

9: Met de Trans-Mongolië express reizen

Het wordt gezegd dat dit een van de mooiste treinreizen is die er bestaat als ik mening mens moet geloven. Want is er dan leuker om daar zelf achter te komen. De Trans-Mongolië express vertrekt in Moskou, via Irkutsk naar Mongolië en je eindig in Peking. In deze trein reis zie je een veel groter stuk van Rusland en je reist door het ongerepte Mongolië.

Trans-mongolie express, mongolie, trainreis, reizen, bucket list, top 10 travel bestemmingen

Bron: Pixabay

10: De Victoria Falls zien in Zambia

De op één na grootste waterval te wereld, de Victoria Falls. Per minute valt er 500 miljoen water naar beneden over een breedte van 1708 meter breed. Volgend jaar mag ik eindelijk deze bucket list gaan afstrepen. Niet alleen de Victoria Falls zelf zijn spectaculair maar ook alle activiteiten die je rondom de Falls kunt doen. Voor de echte durfal: bungee jumpen op de grens van Zambia en Zimbabwe of een kijkje nemen over de waterval terwijl je in het water zit bij Devils Pool. Maar ook prachtige Hippo Safaris of zwemmen voor de waterval behoren tot de mogelijkheden.

Zo dit was momenteel mijn top 10 reis bucket list lijstje. Moet wel bekennen dat ik het erg moeilijk vond. Wil nog zoveel dingen zien en meemaken dat het eigenlijk niet echt mogelijk is om maar 10 dingen op te noemen. Maar ik moet natuurlijk ergens beginnen.

Nu ben ik erg benieuwd wat er bij jouw op je bucket list lijstje staat?

 

  12 Comments

 1. Gave lijst! Mijn vriend heeft afgelopen februari de drie daagse husky tocht gemaakt in Lapland. Hij vond het geweldig en zou het zo weer doen! Inclusief het noorderlicht wat hij heeft weten te spotten.

  Bij mij staan Vietnam en de Trans Mongolië Express ook op het lijstje om nog eens te doen 🙂

  Beantwoorden

  • Reizen voor onbepaalde tijd is helemaal geweldig. Ik zou er dan ook voor kiezen om in het buitenland te werken. Moet zeggen dat roadtrip USA ook heel hoog staat.

   Beantwoorden

 2. Mooie lijst lady! Bij mij staat het Noorderlicht ook erg hoog op mijn lijstje. Mijn vader had het er altijd over, en nu hij al drie jaar niet meer leeft, vind ik dat ik er naartoe móet om zijn droom waar te maken. Om meerdere redenen bijzonder dus.

  Een roadtrip Frankrijk staat ook op mijn lijstje, ik heb er nog maar zó weinig gezien… Oh, en na de Niagara Falls wil ik ook naar de Victoria Falls. Wat gaaf dat jij ze volgend jaar gaat zien!

  Beantwoorden

  • Wauw mooie reden om dan naar het Noorderlicht te gaan. Ook mooie manier om hem te herdenken en zijn droom waar te maken. Kijk nu al uit naar je verhaal.

   O ja Niagara Falls wil ik ook nog zien. Gelukkig voor mij volgend jaar al Victoria Falls, mag dan wel eerst 600 km gaan fietsen maar dit is dan een mooie cadeautje voor mezelf.

   Beantwoorden

 3. Leuke lijst met mooie dingen. De helft heb ik gedaan. Wat betreft de Burning Man. Ik was aan het couchsurfen in Reno en onze host ging altijd naar de Burning Man. Zijn kamer waar we verbleven was dan ook in ‘stijl’ met allemaal bijzondere en kinky kleding. En het huis bleek gedeeld te worden met allemaal mensen die overal wiet rookten (waar ik dan weer echt niet tegen kan). Hij was super enthousiast en vertelde veel verhalen over de Burning Man. Maar de helft was hij telkens vergeten, omdat hij zo stoned was. Maar juist in die context daar met alle rare mensen om me heen, had ik dus helemaal geen behoefte om de Burning Man te ‘ontdekken’.

  Het Noorderlicht staat trouwens ook op mijn lijst. Mijn man heeft het wel al gezien, maar het lijkt mij ook fantastisch!

  Beantwoorden

  • Wow wat een ervaring. Ik zou dan ook geen zin meer hebben in Burning Man. Hopelijk heb je naast de Noorderlicht nog andere mooie dingen op je bucket list staan.

   Beantwoorden

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.