travel diary, milaan, milano, travel, reizen door milaan, te doen in milaan, milaan te doen, milaan bezienswaardigheden, ontdek milaan, citytrip milaan,

Travel Diary | alleen door Milaan

Eindelijk was het zover en stapte ik voor maar €10,20 in het vliegtuig richting Milaan en dit helemaal alleen. Dit is niet mij eerste reis alleen maar wel mij eerste citytrip. Gelukkig kan ik je een ding vertellen…dit ga ik zeker vaker doen!

Milaan een stad die veel mensen niet trekt, die hoor ik iig vaak. Je kan er toch alleen maar shoppen? Dat kan je zeker heel goed. Maar vergis je niet want Milaan is veel meer dan alleen maar dure designer winkels.

Vroeg uit de veren

Om half 3 in de nacht ging de wekker. Pff wat is dit vroeg! Een kort nachtje wat hopelijk de moeite waard gaat zijn. Op naar Brussel Charleroi, het wat kleiner vliegveld van Brussel waarvandaan veel goedkope vluchtmaatschappijen vliegen, zo ook Ryanair. Het was voor mij ongeveer 1,5 uur rijden maar met lekkere muziek goed te doen. Omdat de parking rondom vliegvelden nogal duur zijn koos ik ervoor het via een parking te doen buiten het vliegveld. Om half 5 had ik met ECO parking afgesproken. Trouwens een aanrader om daar je auto te stallen!

travel diary, milaan, milano, travel, reizen door milaan, te doen in milaan, milaan te doen, milaan bezienswaardigheden, ontdek milaan, citytrip milaan, naviglio, naviglio milaan, duomo, kathedraal milaan,

In de vroege vroege ochtend…

Om 6.20 uur zou mijn vliegtuig vertrekken, dus ik had nog genoeg tijd om richting de gate te gaan. Wat wel opvalt is dat ze beveilig sinds de aanval op Zavemtem goed is aangescherpt. Overal lopen militairen en ik moest zelfs nog een drugstest ondergaan. Gelukkig helemaal clean. Had ook niet anders verwacht.

Tijd vloog voorbij en voordat ik het wist zat ik in het vliegtuig richting Milaan. Here i come! Met een prachtige zonsopgang vlogen we de horizon tegemoet. Voordeel van bij het raam zitten.

travel diary, milaan, milano, travel, reizen door milaan, te doen in milaan, milaan te doen, milaan bezienswaardigheden, ontdek milaan, citytrip milaan, naviglio, naviglio milaan, duomo, kathedraal milaan,

Zonsopgang vanuit het vliegtuig WAUW

travel diary, milaan, milano, travel, reizen door milaan, te doen in milaan, milaan te doen, milaan bezienswaardigheden, ontdek milaan, citytrip milaan, naviglio, naviglio milaan, duomo, kathedraal milaan,

Genieten!!

Eerste dagje Milaan

In de vroege ochtend kwam ik aan en kocht ik daar te plekken een ticket voor de shuttelbus richting Milaan. Het vliegveld Milaan Bergamo ligt op zo ongeveer 1 uur rijden van Milaan. Je koopt voor maar 5 euro een retour ticket. Onderweg kom je prachtige uitzichten tegen.

Je wordt gedropt op centraal Milaan en vanuit daar kan je de bus, metro of tram pakken naar je bestemming. Het is even uitvogelen maar deze dame ging met de Metro (de snelste oplossing). Na ongeveer 30 minuten kwam ik aan bij mijn Hostel.

travel diary, milaan, milano, travel, reizen door milaan, te doen in milaan, milaan te doen, milaan bezienswaardigheden, ontdek milaan, citytrip milaan, naviglio, naviglio milaan, duomo, kathedraal milaan,

Je kan dus ook met deze leuke tram de stad rond.

Inchecken – gelukkig was mijn bed al klaar en kon ik gelijk naar mijn gedeelde kamer. Er waren wat meiden in de kamer die zich klaar maakte voor een dagje Milaan. Even kennis gemaakt, super leuk altijd, tas uitgepakt, omgekleed en daarna kon ik gelijk mee ontbijten met de dames in het hostel.

travel diary, milaan, milano, travel, reizen door milaan, te doen in milaan, milaan te doen, milaan bezienswaardigheden, ontdek milaan, citytrip milaan, naviglio, naviglio milaan, duomo, kathedraal milaan,

Lekker ontbijtje…

Na mijn ontbijtje was het tijd om Milaan verder te verkennen. Ik pakte de metro en stapte bij een bekende naam uit en ik kwam gelijk bij het pareltje van Milaan uit – de kathedraal van Milaan “de Duomo”. Ik slenter wat rond op het plein, pakte wat window shopping mee en liep daarna door verschillende straten door richting Castello Sforzesco, het kasteel van Milaan. Ja ja, Milaan heeft een heus kasteel.

travel diary, milaan, milano, travel, reizen door milaan, te doen in milaan, milaan te doen, milaan bezienswaardigheden, ontdek milaan, citytrip milaan, naviglio, naviglio milaan, duomo, kathedraal milaan, ilaliaans eten, ,

Smakelijk eten – deze was lekker.

Voordat ik het kasteel gingen bezoeken besloot ik eerst even te gaan eten. Ergens waar van ik de naam vergeten ben met uitzicht op het kasteel, bestelde ik als lunch mijn eerste Italiaanse pasta – EN LEKKER DAT HET WAS. Ook maakte ik contact met mensen uit Argentinië. Kreeg van de mevrouw gelijk een kaartje voor als ik ooit nog is Argentinië zou bezoeken.

travel diary, milaan, milano, travel, reizen door milaan, te doen in milaan, milaan te doen, milaan bezienswaardigheden, ontdek milaan, citytrip milaan, naviglio, naviglio milaan, duomo, kathedraal milaan,

Castello Sforzesco

Nadat ik dit kasteel had bezocht maakte ik een wandeling door het mooie en vooral grote park van Milaan. Besloot ergens halve wegen nog eventjes te gaan liggen in het gras en te genieten van alle live artiesten die er rond hingen. Sommige waren echt heel goed!

travel diary, milaan, milano, travel, reizen door milaan, te doen in milaan, milaan te doen, milaan bezienswaardigheden, ontdek milaan, citytrip milaan, naviglio, naviglio milaan, duomo, kathedraal milaan,

Lekker chillen en een selfie

Nadat mijn rust momentje, besloot ik richting een wel heel speciaal gebouw te gaan. Een woontoren die vol staat met een bomen en planten. Later hier een uitgebreide blog over maar zo apart om te zien dat er bijna een heus bos groeit op een gebouw waar mensen wonen.

travel diary, milaan, milano, travel, reizen door milaan, te doen in milaan, milaan te doen, milaan bezienswaardigheden, ontdek milaan, citytrip milaan, naviglio, naviglio milaan, duomo, kathedraal milaan,

Heel veel boompjes

Daar te plekken was er nog een apart optreden. Weet nog steeds niet wat ze hier aan het vieren waren. Aan de mensen wie ik het vroeg spraken geen Engels. Weet jij het?

travel diary, milaan, milano, travel, reizen door milaan, te doen in milaan, milaan te doen, milaan bezienswaardigheden, ontdek milaan, citytrip milaan, naviglio, naviglio milaan, duomo, kathedraal milaan,

Iets met vogels en heel veel muziek…

travel diary, milaan, milano, travel, reizen door milaan, te doen in milaan, milaan te doen, milaan bezienswaardigheden, ontdek milaan, citytrip milaan, naviglio, naviglio milaan, duomo, kathedraal milaan,

Zoveel gekleurde leuke huisjes…

Daarna was het tijd om terug richting het hostel te gaan. Want ze hadden een heuse “Aperitivo” waar wij als hostelblijvers gratis van mochten mee genieten. Bleek achteraf dat dit dus elke avond is. Een Aperitivo is een gelegenheid waar je een drankje koopt (wel duur, minimaal 10 euro) en dan gratis gebruik mag maken van het buffet (allemaal tapas) – JAMMIE

travel diary, milaan, milano, travel, reizen door milaan, te doen in milaan, milaan te doen, milaan bezienswaardigheden, ontdek milaan, citytrip milaan, naviglio, naviglio milaan, duomo, kathedraal milaan,

JAMMIE

Na mijn Aperitvo ging ik nog met een van mijn kamer genootjes een lekker Italiaans ijsje halen. Daarna was het bedtijd – na 4 uur slaap de avond ervoor was ik een beetje moe.

travel diary, milaan, milano, travel, reizen door milaan, te doen in milaan, milaan te doen, milaan bezienswaardigheden, ontdek milaan, citytrip milaan, naviglio, naviglio milaan, duomo, kathedraal milaan,

IJS IJS IJS IJS IJS IJS

Tweede dag Milaan

Vroeg uit te veren om Milaan verder te ontdekken.Vandaag stond er op de planning om de prachtige Duomo te beklimmen en naar Naviglio te gaan (lijkt beetje op Venetië in het klein). Maar eerst nam ik nog een lekker ontbijtje in het hostel samen met mijn roomies.

Na het ontbijtje, tijd voor de tas in de pakken en op richting de metro. Binnen no time was ik op plaats van bestemming. Snel die rij in om mijn fast line ticket te halen. Jaja, zelf voor een fast line ticket moet je eerst de rij in. Na 40 minuten wachten had ik mijn ticket en kon ik de rij van de Kathedraal van 2 uur overslaan.

travel diary, milaan, milano, travel, reizen door milaan, te doen in milaan, milaan te doen, milaan bezienswaardigheden, ontdek milaan, citytrip milaan, naviglio, naviglio milaan, duomo, kathedraal milaan,

Wat een prachtig gebouw…

Deze enorme prachtige kathedraal verdiend gewoon een eigen artikel, dus daar later meer over. Maar het was echt een van de hoogte punten van mijn reisje door Milaan. Wat een pareltje!

Daarna was het tijd om verder gaan. Ik besloot na een gesprek met een local te gaan lopen richting Naviglio. Het is vanuit het plein zo 40 minuten lopen. Ik deed er natuurlijk wat langer over want overal zag ik wel weer wat moois.

travel diary, milaan, milano, travel, reizen door milaan, te doen in milaan, milaan te doen, milaan bezienswaardigheden, ontdek milaan, citytrip milaan, naviglio, naviglio milaan, duomo, kathedraal milaan,

Daar helemaal achteraan moet ik zijn.

travel diary, milaan, milano, travel, reizen door milaan, te doen in milaan, milaan te doen, milaan bezienswaardigheden, ontdek milaan, citytrip milaan, naviglio, naviglio milaan, duomo, kathedraal milaan,

Een van de vele kerken in Milaan.

Onderweg kwam ik verschillende kerken tegen en prachtige kunstwerken van verschillende street art artiesten. Milaan staat er namelijk vol mee. Toen ik bij Naviglio aan kwam was het nog lekker rustig. Ik slenterde langs één van de kanalen. Het was behoorlijk warm dus ik besloot wat verkoeling te gaan zoeken – IJsjes tijd!

travel diary, milaan, milano, travel, reizen door milaan, te doen in milaan, milaan te doen, milaan bezienswaardigheden, ontdek milaan, citytrip milaan, ,streetart milaan,

Echt prachtige street-art

travel diary, milaan, milano, travel, reizen door milaan, te doen in milaan, milaan te doen, milaan bezienswaardigheden, ontdek milaan, citytrip milaan, naviglio, naviglio milaan

Lijkt wel een beetje op Venetië toch?

Nadat ik het warme Naviglio had bezocht ging ik op zoek naar de “Wall of Dolls”. In 2014 tijdens de fashion week is deze muur het symbool geworden tegen vrouwmishandeling. Vind het een mooi gebaar maar het heeft ook iets angstig. Het was trouwens wel even zoeken en ben meerdere keren verkeerd gelopen en gestuurd.

Castello Sforzesco

Wordt ook niet meer zo goed onderhouden.

Na die zoektocht was het tijd om terug richting het hostel te gaan waar ik met een aantal roomies had afgesproken om samen te gaan eten. We besloten op pizza jacht te gaan en we kregen niet alleen een overheerlijk pizza – ben serieus de rest van mijn leven verpest maar ook prachtig uitzicht met een zonsondergang.

travel diary, milaan, milano, travel, reizen door milaan, te doen in milaan, milaan te doen, milaan bezienswaardigheden, ontdek milaan, citytrip milaan, naviglio, naviglio milaan, duomo, kathedraal milaan,

Duitsland, Zweden en Nederland bij elkaar.

travel diary, milaan, milano, travel, reizen door milaan, te doen in milaan, milaan te doen, milaan bezienswaardigheden, ontdek milaan, citytrip milaan, naviglio, naviglio milaan, duomo, kathedraal milaan,

PIZZAAAAAAAAAAAAAAA en die kun je eten bij Il Profeta aan de kanalen.

travel diary, milaan, milano, travel, reizen door milaan, te doen in milaan, milaan te doen, milaan bezienswaardigheden, ontdek milaan, citytrip milaan, naviglio, naviglio milaan, duomo, kathedraal milaan,

En dan dit prachtige uitzicht.

Laatste ochtendje Milaan

Mijn laatste ochtend is aangebroken. BOEHOE wil niet weg maar zit niks anders op. Het korte trip van 2,5 dag naar Milaan loopt tegen zijn einde. Eerst nog even genieten natuurlijk.

Na dat ik uitgecheckt was ben ik met spullen en al naar het centraal station gegaan om daar mijn spullen op te slaan, zodat ik niet de gehele ochtend met mijn tassen hoef te sjouwen. Daarna was het tijd voor een ontbijtje.

travel diary, milaan, milano, travel, reizen door milaan, te doen in milaan, milaan te doen, milaan bezienswaardigheden, ontdek milaan, citytrip milaan, naviglio, naviglio milaan, duomo, kathedraal milaan,

Handig zo opslag voor je bagage.

Bij deze winkel sta je letterlijk in de rij voor misschien wel het lekkerste broodje van Milaan.

travel diary, milaan, milano, travel, reizen door milaan, te doen in milaan, milaan te doen, milaan bezienswaardigheden, ontdek milaan, citytrip milaan, naviglio, naviglio milaan, duomo, kathedraal milaan,

Na dit heerlijke broodje was het weer IJS TIJD. Het Italiaanse ijs is echt hemels. Ik ben niet alleen verpest met pizza maar ook met ijs. Ik besloot ijs te gaan halen Progressio en dat ligt net in een zijstraatje van het grote plein. Je moet wel eventjes wachten maar het is het meer dan waard.

Ook mochten er geen foto’s gemaakt worden en vond het wel leuk om de onderstaande foto te maken. Maar met temperaturen van rond de 28 graden was het snel lopen.

travel diary, milaan, milano, travel, reizen door milaan, te doen in milaan, milaan te doen, milaan bezienswaardigheden, ontdek milaan, citytrip milaan, naviglio, naviglio milaan, duomo, kathedraal milaan,

Dit omschrijft Milaan in een foto…

Nadat een heerlijk ontbijt wilde ik deze ochtend ook nog de grote begraafplaats bezoeken in Milaan. Deze begraafplaats is letterlijk een openluchtmuseum. Zo groot als mijn appartement zijn sommige graven daar. Ik keek echt mijn ogen uit en kon soms niet geloven dat mensen zo graf hadden.

Ook hing er wel een beetje een rare sfeer, je loopt natuurlijk op een begraafplaats rond. Maar het is het zeker waard om te gaan kijken als je in Milaan bent.

travel diary, milaan, milano, travel, reizen door milaan, te doen in milaan, milaan te doen, milaan bezienswaardigheden, ontdek milaan, citytrip milaan, naviglio, naviglio milaan, duomo, kathedraal milaan, begraafplaats,

Sommige zijn echt bizar groot.

En toen was het tijd om terug te keren naar het centraal station om daar weer de shuttelbus te pakken naar het vliegveld. Milaan was zeer zeker een leuke stad om te bezoeken. Je kan er zeer zeker geweldig shoppen maar er is zoals je hier boven ziet zoveel meer.

Ik heb niet alles kunnen bezoeken maar heb zeker de dingen gezien die erop mijn wish list stonden. Ik hoop dat ik jouw twijfels heb kunnen weg halen en dat jij nu ook deze stad wilt gaan bezoeken.

Natuurlijk ben ik Diana niet als ik geen “uitzicht vliegtuig foto’s” maak. Dit is altijd zo bijzonder en daarom probeer ik ook altijd bij het raam te zitten.

travel diary, milaan, milano, travel, reizen door milaan, te doen in milaan, milaan te doen, milaan bezienswaardigheden, ontdek milaan, citytrip milaan, naviglio, naviglio milaan, duomo, kathedraal milaan,

Net na het opstijgen. Blijft mooi vind je niet?

travel diary, milaan, milano, travel, reizen door milaan, te doen in milaan, milaan te doen, milaan bezienswaardigheden, ontdek milaan, citytrip milaan, naviglio, naviglio milaan, duomo, kathedraal milaan,

WAUW – ik kon hier na blijven kijken.

Ik hoop dat je genoten hebt van mijn travel diary door Milaan. Natuurlijk zal dit niet het laatste artikel blijven en staan er nog genoeg in de planning. Ook zal ik binnenkort laten zien hoeveel het mij nou eigenlijk allemaal heeft gekost – kan je verklappen…niet veel!

Ben jij al wel eens in Milaan geweest of staat deze stad ook op jouw bucket list om nog is te bezoeken?

  41 Comments

 1. Milaan staat zeker nog op kon bucketlist. Jeetje wat maar jij mooie foto’s zeg! Fijne details alles, je legt precies het geen vast wat nodig is om een foto bijzonder te maken. Xxx

  Beantwoorden

 2. Wauw, ik dacht altijd dat er niet zo veel te doen was in Milaan, alleen shoppen, maar dat is dus niet zo! En zo cool dat je gewoon in je eentje bent gegaan en dingen bent gaan doen met de mensen die je daar hebt ontmoet! Ik zou dat nooit durven, hoewel het me wel echt heel gaaf lijkt haha. Ik ben benieuwd wat die daagjes Milaan hebben gekost 🙂

  Beantwoorden

  • Dan hadden wij precies de zelfde gedachten. Milaan heeft niet heel veel maar wat het heeft is goed genoeg voor een paar mooie dagen. Het lijkt enger dan dat het is ;). Vooral al je in een hostel gaat zitten kom je genoeg leuke mensen tegen van over de wereld.

   Beantwoorden

  • Dan zeker een keer gaan en goed de aanbiedingen in de gaten. Straks vlieg je net als mij voor maar 10,20 euro heen en weer.

   Beantwoorden

 3. Milaan stond eigenlijk helemaal niet op mijn bucketlist, maar het ziet er toch wel mooi uit. Ik ben ook nog nooit alleen op stedentrip geweest, maar het lijkt me wel erg fijn. Mijn reisgenoten (directe mensen uit mijn omgeving) kunnen mij nooit zo goed bijhouden tijdens stedentrips, haha 😉 . Ik wil altijd teveel zien terwijl zij het liefst alleen maar chillen.

  Beantwoorden

  • Hahaha dat niet kunnen bijhouden heb ik ook last van. Wil altijd teveel in een vaak te korte tijd zien. Ook wil ik alles op de foto hebben en soms ook nog op de film. Milaan kan je zeker op je bucket list zetten voor een korte citybreak.

   Beantwoorden

 4. Ik vond Milaan echt geweldig en voor 10 euro kun je het zeker niet laten! Ik loop ook altijd het liefst heel de dag rond en zie zoveel mogelijk terwijl mijn reismaatjes dan willen zitten of eten. 🙂

  Beantwoorden

  • Haha dat is zo herkenbaar. Ook al hou ik ook wel van borrelen en genieten van lekker eten. Gelukkig dat je Milaan ook zo leuk vond. Laten we het tegen meer mensen vertellen hoe leuk Milaan wel niet is.

   Beantwoorden

 5. Op de bucketlist inderdaad! En wauw wat een respect dat je dit gewoon alleen hebt gedaan, petje af! Ik zou het je niet nadoen, alleen dan.Prachtig mooie foto’s ook!

  Beantwoorden

  • Dankjewel. Alleen reizen is een stuk minder eng dan dat je zou denken. Natuurlijk moet je anders reizen maar het geeft je zoveel mooie dingen. Zeker een keer overwegen om alleen te gaan ;).

   Beantwoorden

  • Alleen op reis is prima te doen, zeker als je in een hostel verblijft. Je ontmoet dan genoeg leuke mensen uit verschillende landen. De leukste gesprekken komen er dan uit. En ook nieuwe vriendschappen. Milaan zeker een aanrader.

   Beantwoorden

 6. Ben benieuwd naar je blog over de kathedraal…die is bijzonder mooi aan de buitenkant…ben toen ik er was niet binnen wezen kijken…probeer ik wel altijd te doen bij grote kathedralen.

  Beantwoorden

  • Wat jammer dat je niet binnen bent geweest. Ben je er wel op geweest? In mijn blog over de kathedraal zal ik ook een kijkje binnenin geven.

   Beantwoorden

 7. Jeetje, wat een koopje zeg, die vlucht! Milaan lijkt me prachtig, ik zag je foto’s al op instagram voorbijkomen. Tof dat je het alleen gedaan hebt. In hostels ontmoet je idd gemakkelijk andere mensen, maar vind het toch wel een stap hoor… alleen op reis.

  Beantwoorden

  • Heerlijk koopje hé? Milaan is zeker prachtig en zeker een aanrader om voor een citytripje naar toe te gaan. Het is idd een stap maar als je die stap eenmaal hebt gemaakt, ga je je eigen avontuur aan ;).

   Beantwoorden

  • Gewoon in je eentje gaan! Desnoods een keer per jaar. En die ticketprijs…heerlijk hé. Kan je haast niet voor laten toch.

   Beantwoorden

 8. Wow wat een prijs zeg, altijd fijn hè? 😉 Ik hoor ook hele wisselende verhalen over Milaan, maar misschien gewoon maar eens zelf op ontdekkingstocht gaan 🙂 Fijn dat je het zo leuk hebt gehad daar!

  Beantwoorden

  • Heerlijk hé die prijs? Was ook in een halve middag geboekt. Ik hoorde eerst ook veel wisselende verhalen over Milaan. Het is zeker een leuke stad voor een aantal dagen, geen week. Als ik meer dagen had gehad was ik door gaan reizen. En idd zelf op ontdekkingstocht gaan helpt je van de vooroordelen af ;).

   Beantwoorden

 9. Wij zijn al een keer of 3 vanaf Charleroi vertrokken en ook alle 3 de keren buiten de luchthaven geparkeerd. Toch een stuk voordeliger en helemaal prima geregeld. Leuke trip voor die prijs en tof dat je ook gewoon alleen op pad gat!

  Beantwoorden

  • Was ook een zeer toffe trip zo in mijn eentje. Wel het voordeel dat ik het kan delen met mijn lezers. Geeft dan toch een gevoel dat je het kan delen. En Charleroi is een fijne maar kleine luchthaven met vaak goedkope vluchten.

   Beantwoorden

 10. Ik ben er ooit in een grijs verleden een keer geweest en ik kan me er eigenlijk niks meer van herinneren. Misschien een keertje terug als ik het zo allemaal voorbij zie komen. Zeker als de tickets echt zo goedkoop zijn, dan is het bijna zonde om niet te gaan. Brussel is ook goed te doen vanuit hier. Dus de volgende keer misschien eens vanaf daar vliegen. We zijn al wel eens via Brussel zelf gevlogen maar nog niet via dit vliegveld. Ik ben wel nieuwsgierig geworden naar je blog over de kathedraal. Het schijn een heel mooi bouwwerk te zijn dus ik ben benieuwd.

  Beantwoorden

  • Het is zeker de moeite om de aanbiedingen in de gaten te houden. Ik volg zelf op Facebook enkele pagina’s met altijd flinke aanbiedingen. Had deze datum gewoon geboekt en ook al zou ik niet kunnen dan koste het alleen mij maar 10 euro. Het is nog goedkoper dan een ritje naar Amsterdam. De blog over de kathedraal komt snel online. Is idd erg prachtig.

   Beantwoorden

  • Echt dat is jammer. Want Navigli is echt een leuk stukje om te bezoeken. Misschien voor volgende keer als je weer is in Milaan bent. En de Dom was zeker een van mijn hoogte punten.

   Beantwoorden

 11. Niet gek zo’n weekendje weg voor die prijs! Ziet er leuk uit. Wij gaan als inwoners van zuid Nederland ook af en toe vanaf Brussel weg, of beter nog Eindhoven. Brussel heeft vaak betere deals maar is voor ons verder.

  Beantwoorden

  • Voor mij is Brussel ook een stuk verder. Maar deze reis scheelde met Eindhoven 50 60 euro dus vond het niet erg om over Brussel te gaan.

   Beantwoorden

 12. Voor € 10,20 naar Milaan, daar kan je geen nee tegen zeggen. Lekker zo’n prijs! Ik ben ooit een keer in Milaan geweest, heerlijke stad. Zo te lezen en te zien hebben ik niet alles gezien destijds.

  Beantwoorden

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.