orgaandonor, orgaan, donor, donorweek, bucket list, orgaandonor worden,
Bucket List Persoonlijk

Bucket List #177 | Registreren als orgaandonor

Inschrijven als Donor is een dingetje dat al heel lang in mijn hoofd rondspookt. Ik vind het zelf ontzettend belangrijk om andere mensen te kunnen helpen. En wat is nou mooier als je andere mensen ook nog kan helpen als je dood bent. Juist! Dus wordt het de hoogste tijd om mezelf te registeren als orgaandonor.

Het is eigenlijk heel makkelijk. Ik zal het hier onder stapsgewijs uitleggen.

 1. Je gaat naar de website van Donorregistratie.
 2. Ga naar het kopje “registreer uw keuze” en je klikt daarop.
 3. Klik dan op “uw registratie”.
 4. Log in met je DigiD code
 5. Controleer altijd even je gegevens bij het beginscherm
 6. Druk op “maak een keuze”.

orgaandonor, orgaan, donor, donorweek, bucket list, orgaandonor worden,

Daarna kan je o.a. kiezen uit verschillende mogelijkheden voor het geven van toestemming voor de transplantatie. Hier onder zie je uit welke 4 opties je kan kiezen:

 1. Ja, ik geef toestemming
 2. Nee, ik geef geen toestemming
 3. Mijn nabestaanden beslissen
 4. Een specifieke persoon beslist

Keuze 1 is het voor mij geworden. Ik wil namelijk mijn nabestaanden niet opzadelen met nog meer kopzorgen. Als je voor optie 1 kiest kan je ook gelijk aangeven voor welke organen en weefsels je, je beschikbaar wilt stellen. Ik heb alles aangekruist behalve het hoornvlies. Vind dat toch een eng idee om geen ogen meer te hebben, ook al ben je dood. Misschien dat ik mezelf in de toekomst nog bedenk, je kan het namelijk altijd wijzigen.

Doordat er een tekort aan orgaandonoren is, hoop ik echt dat meer mensen zich bedenken en zichzelf registreren als orgaandonor. De wachtlijsten zijn torenlang en sommige mensen halen het niet eens op tijd. Het voelt goed dat ik mezelf heb geregistreerd en hopelijk red ik er ook nog iemands leven mee.

Het duurde hooguit maar 15 minuten om alles in te vullen, 15 hele minuten waarbij je straks iemands zijn leven mee kan redden. Dus twijfel niet te lang en registreer je als orgaandonor.

orgaandonor, orgaan, donor, donorweek, bucket list, orgaandonor worden,

 

  1 Comment

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.