Reizen in 2018, reizen 2018, welke reis maken in 2018, mijn 2018 reizen, reizen europa, europ,

Mijn 2018 in reizen: wat wil en ga ik ontdekken

Nog een paar dagen en dan schieten we alweer 2018 in. Zoals elk jaar roep ik weer “wat gaat het snel” en dat gaat het ook. Ik kan tevens niet wachten op 2018 want in dit nieuwe jaar staan er onwijs veel leuke reizen in de planning en nog een hoopje op mijn wishlist. Kijk je met mij mee welke reizen?

Wat staat er al vast

Wandelen en mountainbiken op Texel

We beginnen met een reis in ons eigen kikkerlandje. Een plek waar ik nog nooit eerder ben geweest. Schandalig, ik weet het! Dus het wordt hoogste tijd dat ik afreis naar het Noorden van Nederland en daar één van de Waddeneilanden ga ontdekken. Ik ga daar samen met mijn moeder, zusje en twee honden naar toe. Ik zal daar o.a. gaan hiken, mountainbiken en relaxen. Ook wil ik kijken of ik wat strandactiviteiten kan gaan doen. Moet alleen niet te koud zijn.

Reizen in 2018, reizen 2018, welke reis maken in 2018, mijn 2018 reizen, waddeneilanden, texel, texel waddeneilanden,

Hiken en wildkamperen in Noorwegen

Een lang verwachte droom die eindelijk gaat uit komen. Zo onwijs blij dat ik deze trip kan gaan maken met een vriendin. Samen met haar zal ik twee hikes gaan lopen (deze staan alvast, ruimte voor meer). Omdat wij het zonde vinden om maar kort te kunnen genieten van de uitzichtpunten willen wij in de buurt ook gaan wildkamperen. Dit ook omdat we het fijn vinden niet tussen 100 andere toeristen/reizigers te staan. En wildkamperen lijkt mij echt een perfecte manier om Noorwegen te ontdekken.

Reizen in 2018, reizen 2018, welke reis maken in 2018, mijn 2018 reizen, noorwegen, noorwegen hiken, noorwegen wildkamperen, wildkamperen noorwegen, hiken noorwegen, paar dagen noorwegen, noorwegen europa,

Citytrip Lissabon en Sintra

Al héél lang wil ik naar deze plek en dat gaat er in 2018 ook van komen. Precies wanneer weet ik niet maar samen met een vriendin hebben we besloten dat we sowieso die kant op gaan. We wachten nog even op een goede vlieg deal en zoeken daar nog een leuk hostel. Iemand aanbevelingen?

Reizen in 2018, reizen 2018, welke reis maken in 2018, mijn 2018 reizen, portugal, lissabon, citytrip lissabon, lissabon en sintra, sintra portugal, lissabon portugal,

Hiken Mullertrail in Luxemburg

Ook eentje die voor een deze maand staat gepland: oktober. Deze trail schijnt dan geweldig mooi te zijn met alle herfstkleuren. Deze ga ik samen met mijn zusje en de twee honden lopen. We proberen de trail in 3 keer te doen, deze is dan ook verdeeld in drie lussen. Ook kan je nog 4 extra stukken lopen, deze zijn een aanvulling op de trail. Nu al zin in!

Reizen in 2018, reizen 2018, welke reis maken in 2018, mijn 2018 reizen, luxemburg, luxemburg hiken, hiken luxemburg,

De bovenstaande reizen staan vast. Ik kijk het allermeeste uit naar Noorwegen. Ik ben het erg gaan waarderen om in een tentje te slapen tijdens mijn reis door Zambia. Het in de ochtend open ritsen en dan de prachtige omgeving als je eerste uitzicht zien. Zoals je ook kunt zien is 3/4 een reis met veel hiken. Hiervoor moet ik nog wel even oefenen, maar met kerst doe ik mezelf nieuwe wandelschoenen cadeau. Dus laat maar komen.

Wat staat er op de wishlist

Al deze reizen staan niet vast maar staan wel heel hoog op mijn wishlist. Hierin ben ik afhankelijk hoe alles loopt. Lukt het financieel, met de vakantie dagen, wel of niet alleen, goede prijs vliegtickets en grootste reden is dat ik nog niet alles wil vast leggen. De spontane dingen zijn meestal het leukste.

Filipijnen: het prachtige Azië

Ja, ergens in het voorjaar zou ik toch dit prachtige land willen ontdekken. Als eerste omdat ik natuurlijk alle kosten een beetje moet verdelen en de Filipijnen ontzettend goedkoop is. Ten tweede omdat het gewoon een ontzettend mooi land is. Enige puntje is dat je voor deze plek 4 weken moet uittrekken of zelfs langer. Alleen kan ik maar 3 weken vrij nemen. Dus is nog beetje twijfel.

Reizen in 2018, reizen 2018, welke reis maken in 2018, mijn 2018 reizen, filipijnen, reizen azie, filipijnen azie,

Citytrip naar Barcelona

Samen met mijn moeder wil ik deze stad nogmaals een keer bezoeken. Mijn moeder wilt hier heel graag met mij samen naar toe. Maar hierin moeten we ook kijken wanneer het voor ons beide gaat lukken. Ook omdat mijn moeders gezondheid altijd wankelt kunnen we niet altijd ver van te voren boeken. Want het kan dan maar goed zijn dat ze niet mag reizen.

Reizen in 2018, reizen 2018, welke reis maken in 2018, mijn 2018 reizen, barcelona, barcelona spanje, citytrip barcelona,

Luchtballonvaart Cappadocië

Deze plek is van zich zelf al een sprookje maar dit zien vanuit een luchtballon nog meer. Op mijn bucket list staat een luchtballonvaart en een betere plek dan Cappadocië kan haast niet.

Reizen in 2018, reizen 2018, welke reis maken in 2018, mijn 2018 reizen,

La Tomatina: het grootste tomaten gevecht

Helaas kon ik vorig jaar niet omdat ik net terug was uit Zambia en veel geld en vakantiedagen had uitgegeven. Nu wil ik eigenlijk dit jaar wel gaan. Er zijn al een aantal mensen die graag mee willen maar ook twijfelen. Dus wil jij mee naar het grootste tomatengevecht ter wereld in Spanje. Laat het mij in de reactie weten.

Het zwarte woud en de Eiffel

Een plek dichtbij bij huis maar doet zeker niet onder aan andere plekken die ik op mijn wishlist heb staan. Deze plek heeft veel. Kastelen, prachtige bossen, gezellig dorpjes, dit alles voor een perfect weekendje weg. Ook hier wil ik dan een paar hikes gaan doen en ook wat andere activiteiten zoals mountainbiken.

Reizen in 2018, reizen 2018, welke reis maken in 2018, mijn 2018 reizen, duitsland, zwarte woud, eifel, eifel duitsland,zwarte woud duitsland

Gelukkig kan er nog van alles gebeuren en kom ik nou een mooie deal tegen naar Jamaica (laatste voor €235 euro retour, kan alleen niet) en kan ik dan, dan pak ik die deal met twee handen en dan vervalt er een ander punt op mijn wishlist. Dat is het fijne aan spontaan kunnen zijn en niet alles vast leggen.

Maar als ik zelf zo terug lees is het nogal een lijstje. Buiten deze reizen wil ik ook meer gaan ontdekken van Nederland en België maar dat kan ook makkelijk als één dagje weg. Dit omdat ik redelijk centraal woon in Nederland maar ook zo in België ben. Dus kom maar op 2018 en laat het een prachtig reisjaar worden. Nu al zin in!

Welke reizen heb jij in 2018 al staan of staan er op jouw wishlist?

Foutje gezien? Meld het.

BRON foto’s: Alle foto’s (buiten de header) komen van de website Pixabay.com, dit omdat ik nog niet op die bestemmingen ben geweest en hiervan geen foto’s heb.

  23 Comments

 1. Heerlijke lijst heb je al hoor! En hiken oftewel in goed Nederlands gewoon wandelen, haha, is altijd een goed plan. Zelf staat er bij mij alleen nog maar de rondreis door USA vast (met camper). Wel willen we in de meivakantie ook nog een (korte) roadtrip ergens in Europa gaan maken en ik ga sowieso nog een stedentrip maken met vriendinnen en er komt vast nog wel wat meer bij. Oja, een familieweekend in de Biesbosch staat ook al vast.

  Beantwoorden

  • Haha officieel is er wel een verschil tussen hiken en walking/wandelen. Eigenlijk is hiken met hoogte verschillen (dus vaak bergen) en walking/wandelen met geen hoogte verschil (dat is eigenlijk alles in Nederland). Soms wordt wandelen ook als de verzamelnaam gezien voor alles wat met de benenwagen wordt gedaan.

   Wel heb je een toffe planning in het verschiet. Vooral de rondreis door de USA. Ben benieuwd naar je andere onverwachte reisplannen in 2018.

   Beantwoorden

 2. Wat een leuke plannen heb je! Vooral wildkamperen in Noorwegen vind ik helemaal super! Weten jullie al naar welk gebied je gaat? Wij gaan in de zomer ook weer in de richting van Noorwegen en Noord-Zweden. Kan niet wachten!

  Beantwoorden

  • Jaaaah kijk er ook al zo ontzettend naar uit. Wij gaan iig de Preikestolen lopen en nog een andere trail in dat gebied. Maar we moeten nog even precies kijken hoe en wat. Waar gaan jullie in Noorwegen naar toe?

   Beantwoorden

 3. Mooie plannen! De Müllerthal trail is denk ik in elk jaargetijde mooi. Wij waren er in de vroege zomer en ik vond het ook fantastisch! Maar in de herfst vast magisch, met al die kleuren.

  Beantwoorden

  • Jaaah denk dat de Müllerthal altijd wel mooi is maar zag laatst foto’s van deze trail in de herfst en was verkocht. Dus ben benieuwd in oktober.

   Beantwoorden

 4. Dat zijn leuke dingen om naar uit te kijken. Noorwegen lijkt mij ook heel bijzonder. Wij gaan volgend jaar voor het eerst naar Scandinavie…Denemarken en Zweden…ben heel benieuwd. Verder staat Parijs, Namibie/Botswana en Kos op de planning. Heel veel zin in een nieuw reisjaar!!

  Beantwoorden

 5. Wat een fijne plannen Diana! Ik denk dat wildkamperen heel goed gaat in Scandinavië, leuk. 🙂 Je zou eens bij Wanderer’s Blues kunnen kijken, die hebben ook een aantal routes gedaan en volgens mij wat wildkamperen in Noorwegen. Mijn plannen staan tot nu toe nog amper vast, alleen Oostenrijk in januari en sowieso weer terug naar Israël.

  Beantwoorden

  • Dankjewel voor je tip. Ik ga zeker even een kijkje nemen bij hun. We gaan ook maar kort (iets met vakantiedagen) maar we willen zeker 2/3 hikes gaan doen.
   Oostenrijk lijkt mij ook heel tof. Ga je daar op wintersport? Had trouwens ook niet anders verwacht dat je terug zou gaan naar Israël is een beetje jouw tweede thuis.

   Beantwoorden

 6. Zelf ben ik een paar jaar geleden in Noorwegen geweest. Kamperen is niet zo mijn ding, maar ik heb wel een paar mooie hikes kunnen maken. Natuurlijk de prekestolen, hoewel het druk was vond ik het erg bijzonder. Maar ook de hike bij Odda naar de gletsjer vond ik super leuk. Je kunt ook de rivier oversteken de gletsjer op, maar daarvoor moet je met een gids. Dit was volgeboekt dus konden we alleen naar het uitzichtpunt hiken. De hike zelf vond ik al super leuk dus zeker een aanrader!

  Ook Luxemburg en het Zwarte woud vond ik erg mooi. Bij de meeste accomodaties in het Zwarte woud krijg je een Hochzwartswaltkarte hiermee kun je veel gratis activiteiten doen (of met een kleine bijbetaling) Super leuk!

  Zelf heb ik geen concrete plannen. Ik wil al jaren graag naar Japan, maar stel dat steeds uit. Verder wil ik graag naar de Alpen (Waarschijnlijk Oostenrijk) om daar via ferrata te gaan doen.
  Ook wil ik nog een solo tripje maken, maar ik heb geen idee waarheen, dus als je nog leuke tips hebt dan hoor ik dat graag!

  Beantwoorden

 7. Voorlopig is alleen een weekendje Amsterdam al geboekt en een weekje Egypte bijna :). Andere reizen zijn de champagne streel, twee weken Toscane en mss een citytrip naar New York. Voor de rest Belgie en Nederland een beetje verkennen

  Beantwoorden

  • SRPRS.me is echt héél leuk. Ben twee jaar geleden geweest en ga nu denk weer in maart (krijg als ik voor eind 2017 boek, 50 euro korting). Ben benieuwd waar je naar toe wordt gestuurd. Girona Spanje lijkt mij ook super mooi. Ze hebben daar mooie gebouwen. Tof jaar in het vooruitzicht!

   Beantwoorden

 8. Wat een mooie bestemmingen heb je al vast staan! Wildkamperen en hiken in Noorwegen klinkt goed. Ga je er wandelen bij de Preikestolen? Dat is de bestemming van de foto die je erbij hebt gezet. Voor ons ligt nu 1 bestemming vast: Lissabon en hopelijk ook Sintra in februari. Nog 50 dagen aftellen, zoveel zin in! Jij alvast veel plezier op Texel!

  Beantwoorden

 9. Ziet er goed uit! Veel bestemingen heb ik nog niet bezocht, maar ik wil binnenkort wel naar Luxemburg. Op het moment ben ik in Barcelona en gisteren was het nog 20 graden! December en januari zijn dus ook goede data voor deze geweldige stad. Een heel fijn reisjaar gewenst

  Beantwoorden

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.