Al meer dan 7 jaar doet Nederland elke jaar enthousiast mee met de ‘Internatoinal Pillow Fight Day’. Een massaal groot kussengevecht wat in 150 landen wordt gehouden. De Pillow Fight Day is in New York bedacht om mensen bij elkaar te brengen. Om even alle dagelijkse stress op een vriendelijke manier eruit te slaan. Het draait uiteindelijk om een ding: HAVING FUN en het vieren van de vrijheid.

3, 2, 1…op klokslag 3 uur werd het startsein gegeven…Aanvalluh!!

International pillow fight amsterdam, kussengevecht, amsterdam, dam

International pillow fight amsterdam, kussengevecht, amsterdam, dam

International pillow fight amsterdam, kussengevecht, amsterdam, dam

Het kussengevecht

Van alle kanten kwamen er lieftallig kussen naar mij toe en zo lieftallig als ik kon sloeg ik terug. Links, recht…oef vol een in mijn gezicht maar het was zo leuk en gezellig dat het op dat moment niets uitmaakte. Ik had zo veel leut, ik lachte en maakte nieuwe vrienden voor even. Ik voelde mij rijk van geluk. Even weer helemaal kind zijn. Even helemaal alles vergeten. Heerlijk.

Tijdens die heerlijkheid zijn er wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Want volgend jaar is het zeker weer…dus als je gaat!

 • Nodig vrienden uit en ga samen het kussengevecht aan want iedereen is wel in voor een goed kussengevecht.
 • Doe geen goede kleding aan. Alles maar dan ook letterlijk alles komt onder te zitten. Die veren komen overal. Neem ook een duikbril mee…ja een duikbril. Ik had er geen bij en ik had dikke spijt. Een mondmasker is ook geen overbodige luxe. Want de veren weten ook de weg te vinden naar je mond en luchtwegen.
 • Neem een zachte kussen mee. Heb je geen oude kussen thuis, bij de Ikea kan je heel goedkoop een simpel kussen kopen. Neem er wel eentje met veren. Dat maakt het net iets leuker.
 • Ben lief voor elkaar. Sla niet te hard, sla niet tegen camera’s of mensen zonder kussen. Heb respect voor elkaar dan blijft het extra leuk.

De Pillow Fight Day is gratis maar daarvoor wordt er wel verwacht dat je even mee helpt met opruimen. Wel zo netjes toch! Volgend jaar ben ik er zeker weer bij. Jij ook? Hou dan goed de Facebook pagina van Pillow Fight Day amsterdam in de gaten voor de volgende datum.

 

International pillow fight amsterdam, kussengevecht, amsterdam, dam

International pillow fight amsterdam, kussengevecht, amsterdam, dam

International pillow fight amsterdam, kussengevecht, amsterdam, dam

International pillow fight amsterdam. kussengevecht, amsterdam, dam

International pillow fight amsterdam, kussengevecht, amsterdam, dam

 

Related Posts

Indoor klimmen is een sport voor de echte avonturier. Hou je van hoogtes en ben je niet bang om af...

Zoals jullie wel weten ben ik altijd in voor een nieuwe uitdaging. Dit jaar ga ik voor de tweede...

Dat Street Art steeds meer grond wint, zie je in veel steden. Het schiet als paddenstoelen de grond...

10 Comments
 1. marshavw@hotmail.com'

  Dit lijkt me echt super gaaf om mee te maken zeg haha. Ziet er erg leuk uit!

 2. info@diapersandheels.nl'

  Ik wist niet eens dat dit bestond! Omg ik heb echt onder een steen gelegen zeker, haha. Super leuk! Ga het onthouden voor volgend jaar.

 3. Sanders.simone@hotmail.com'

  Hahaha zo gaaf! Nog nooit van gehoord. Als ik weer in Nederland woon, ga ik zeker met een groep vrienden. Grappig!

  • dianavriends@hotmail.nl'

   Het wordt op meerdere plekken tegelijk gegeven. Weet niet waar je woont maar misschien doen ze het daar ook wel 😉

 4. Info@healthy-kelly.nl'

  Hahaha dat klinkt echt super leuk!

 5. paulinegrossen@gmail.com'

  hahaha hoe zalig is dat! Ik zou dat wel eens willen meemaken!

 6. merel@lotuswritings.nl'

  Geweldig initiatief! Ik had er nog nooit van gehoord, maar lijkt me heerlijk om weer even kind te zijn. Leuke foto’s 🙂

Leave a Reply