ABC wishlist, Denemarken, Dolomieten, Dominicaanse Republiek, bucket list, landen die ik nog wil bezoeken, bucket list lijstje, bucket list blog, blog bucket list, reizen over de wereld, strand, witte stranden, stripe away, jungle, Dominicaanse Republiek jungle, gekleurde huisjes, kopenhagen,
ABC Wishlist

Dolomieten, Dominicaanse Republiek en Denemarken | ABC Wishlist

Elke dag groeit mijn bucket list met geweldige bestemmingen die ik ooit nog is wil bezoeken. Keer op keer komt er weer wat bij. Geïnspireerd door Marcella Molenaar met haar ABC Wishlist besloot ik ook een ABC Wishlist te gaan maken. Bij elke letter van de alfabet kies ik een land, stad/dorp en regio/gebied/natuur die ik graag nog wil bezoeken. Elke keer een nieuwe letter en vandaag gaan we verder met de D van Dolomieten, Dominicaanse Republiek en Denemarken.

Dolomieten

Een ontzettend mooie plek in Italië om verschillende hikes te maken. De Dolomieten is een groot uitgestrekt gebied met verschillende bergen. Wat ik zo mooi vind aan de Dolomieten zijn de steile rotswanden en pieken met daar voor dan prachtige groene landschappen. Tijdje geleden ben ik verliefd geworden op Italië dus deze plek moest zeker op mijn wishlist. Wist je dat de zon er 300 dagen per jaar aanwezig is en dat het sinds 2009 op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Dit natuurlijk terecht. Want het lijkt mij een mooie bizarre omgeving om mijn tijd door te brengen.

ABC wishlist, Denemarken, Dolomieten, Dominicaanse Republiek, bucket list, landen die ik nog wil bezoeken, bucket list lijstje, bucket list blog, blog bucket list, reizen over de wereld, strand, witte stranden, stripe away, jungle, Dominicaanse Republiek jungle, gekleurde huisjes, kopenhagen,

WAUW WAUW WAUW

Dominicaanse Republiek

Heel wat anders dan de Dolomieten maar niet minder mooi. Iedereen denkt bij de Dominicaanse Republiek gelijk aan de parel witte stranden met palmbomen en een azuur blauwe zee. Dit klopt helemaal! En dat is ook een van de redenen dat ik er naar toe wil. Maar een vriendin van mij komt daar vandaan en liet mij toentertijd een paar foto’s van de binnenlanden zien en ik wist dat ik daar ooit is naar toe wilde. Maar ook Walvissen spotten kun je er schijnbaar erg goed doen.

ABC wishlist, Denemarken, Dolomieten, Dominicaanse Republiek, bucket list, landen die ik nog wil bezoeken, bucket list lijstje, bucket list blog, blog bucket list, reizen over de wereld, strand, witte stranden, stripe away, jungle, Dominicaanse Republiek jungle, gekleurde huisjes, kopenhagen,

Wat een uitzicht. Dit is de jungle van de Dominicaanse Republiek. Mooi toch?

Denemarken

Op een of andere manier trekt Denemarken mij niet echt maar waarom staat het dan op mijn wishlist? Dat vraag je je vast af nu. Maar het heeft vooral te maken met de foto’s die ik voorbij zie komen. Kopenhagen met zijn gekleurde huisjes. De ruige binnenlanden en het groene landschap. En juist plaatsen die mij op het eerste gezicht niet trekken verrassen mij het meeste. Dit wil ik met eigen ogen ontdekken en dan eigenlijk pas een oordeel vellen. Gelukkig ken ik mezelf erg goed en denk ik als ik er eenmaal ben geweest dat Denemarken bij iedereen op zijn wishlist moet staan.

ABC wishlist, Denemarken, Dolomieten, Dominicaanse Republiek, bucket list, landen die ik nog wil bezoeken, bucket list lijstje, bucket list blog, blog bucket list, reizen over de wereld, strand, witte stranden, stripe away, jungle, Dominicaanse Republiek jungle, gekleurde huisjes, kopenhagen,

Die mooie gekleurde huisjes -PRACHTIG

 

Ik vond een wishlist maken met de D wel even een uitdaging. Deze plekken stonden er sowieso op maar meestal ben ik iemand die even verder speurt naar plekken die ik nog niet ken. Dubia staat er ook nog op maar daar wil ik een keer naar toe als ik een tussenlanding heb. Ben er namelijk al twee keer geweest en beide keren alleen op het vliegveld. Bij een langere overstap wil ik dan ook Dubai echt in (als dat mogelijk is dan).

Nu ben ik erg benieuwd wat er met een D op jouw wishlist staat? Heb jij nog plekken met een D die ik nog niet ken? Laat het mij weten…

 

  12 Comments

 1. Poeh, dat valt nog niet mee. Het enige wat op mijn wishlist staat met een D is Dresden en aangezien dat in Duitsland ligt sla ik meteen 2 vliegen in een klap. Als regio/streek kies ik dan voor ons eigen Drenthe.

  Beantwoorden

  • Dresden kende ik nog niet! Ik ga gelijk even kijken wat het is. Drenthe ben ik vorig jaar nog geweest. Blijft een mooie omgeving.

   Beantwoorden

 2. Hmmm de D is inderdaad lastig! Ik zou zeggen Duitsland omdat ik daar veel te weinig gezien heb, maar het caribische eiland Dominica lijkt me ook heel mooi. Denemarken ben ik al geweest en vond ik genoeg voor 1x.

  Beantwoorden

  • Lastig hé. Duitsland ben ik ook nog niet veel geweest nu ik er aan denk. Dominica kende ik ook helemaal nog niet. Leuk dat we elkaar zo op ideeën kunnen brengen.

   Beantwoorden

  • Jaloers is deze dame hier. Dolomieten lijkt mij zo onwijs mooi. Kijk al uit naar je verhalen. Veel reisplezier in de Dolomieten.

   Beantwoorden

 3. Ik ben in Denemarken geweest, maar om eerlijk te zijn vond ik dat één van de minst aantrekkelijke landen. Mij ‘pakte’ het niet, hoewel ik er wel heerlijke zalm heb gegeten. Dat weet ik nog wel.
  De Dominicaanse Republiek trekt me dan weer wél heel erg! En de Dolomieten ook trouwens.

  Beantwoorden

 4. De bovenste 2: jaaaa, kan ik me helemaal in vinden. Denemarken is bij mij zo’n beetje de laatste plek waar ik naartoe zou willen, haha. Ik ben er 1 keer geweest en vond het zo saai. 🙂 Duitsland ben ik de laatste jaren trouwens steeds meer aan het ontdekken, gewoon door weekendjes weg, bevalt erg goed.

  Beantwoorden

 5. De Dolomieten zijn absoluut geweldig! Ons tripje vorig jaar was zeker te kort, maar zo fijn. Het lange weekend wandelen eindigt heel erg hoog in mijn lijst met top trips, dus dat zegt wel wat. De Drei Zinnen mag je zeker niet overslaan! 😉

  Beantwoorden

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.