Een rode roos gekregen van mijn blind date
Bucket List

Bucketlist #174 | Op blind date gaan

Afgelopen week had ik een date, een blind date. Niet zo date via Tinder of Happn maar een date die 2 vriendinnen voor mij hadden geregeld. Een echte blind date zonder dat je van tevoren weet hoe die persoon die gaat ontmoeten eruit ziet.

Een tijdje geleden had ik toegezegd aan mijn vriendinnen dat ze voor mij een blind date mochten gaan regelen. Het leek mij wel een leuke ervaring om zo iemand leren kennen. Niet wetend dat ze dit ook echt serieus namen want een week later kreeg ik een bericht dat ze iemand hadden gevonden.

Ik kreeg de opdracht mee om op woensdagavond 20.00 uur klaar te staan bij Parc Breda in Breda. Dat ging mij wel lukken. Een paar uur van te voren kreeg ik de mededeling dat mijn blind date mij op zou wachten met een roos in zijn hand. Hoezo romantisch!

Foto 03-02-16 19 49 19

In eerste instantie was ik helemaal niet zenuwachtig. Heb altijd toch meer zenuwen op momenten dat ik iemand al langere tijd spreek voordat we op date gaan. Maar dichter bij de blind date kwam hoe meer zenuwen er begonnen op te spelen. Ik wist even niet meer wat ik aan moest doen. Broek, jurkje of rokje? Topje, colbertje of blouseje? Wel of geen hakken? Ik wist het niet meer. Ok, waar voel ik mezelf het fijnste bij. Dus werd het mijn zwart half leren rokje met een rode blouse en natuurlijk mijn groene hakken.

Foto 03-02-16 19 50 27

Daar gaan we dan. Auto is geparkeerd en het is bijna 20.00 uur. Eigenlijk moet ik 10 minuten te laat komen. De fashionable late regel, laat hem maar 10 minuutjes wachten. Maar helaas ik was ruim 5 minuten te vroeg.

Foto 03-02-16 19 53 12

Expres ben ik wat verder weg gaan staan zodat ik goed kon kijken wanneer hij aan kwam lopen. Meerdere keren zag ik iemand voorbij komen maar zonder rode roos. Ongeveer 10 minuten later kwam er iemand aan lopen. Stond stil voor Parc Breda en leek op iemand te wachten. Maar omdat ik zover weg stond, zonder bril, kon ik niet goed zien of hij nou een roos bij zich had.

Ok, misschien handig om richting mijn blind date te lopen. Hoe dichter ik bij kwam hoe meer ik zag. En ja hij had een rode roos vast. Dit is mijn blind date. De zenuwen waren gelijk weg en we zochten de warmte op bij Parc Breda.

Foto 03-02-16 19 54 51

Aaaach…ik vond een blind date leuker om te doen dan dat ik van te voren had gedacht. Het speelt ook wel mee dat mijn blind date leuk en gezellig was. Er vielen geen akward stiltes en gespreksstof was en bleef interessant. Of er een tweede date komt? Ja, ik denk het wel. Ik heb wel wat twijfels als het aankomt op het leeftijd verschil. Hij is 24 en ik 29. Normaal val ik op mannen die ouder zijn dan mij. Maar ik ben iemand van de kansen en kijken wat er nog meer is.

Ik vond het verrassend leuk om op blind date te gaan. Of ik het nogmaals zou doen. Ik weet het niet! Maar het is wel een leuke en een net iets andere manier om iemand te leren kennen. Doordat je niet van te voren weet hoe iemand eruit ziet leer je iemand echt kennen middels een gesprek. Natuurlijk telt uiterlijk ook mee maar een goed gesprek kan onwijs veel doen.

    3 Comments

  1. Geen tweede date dus, daar was ik pok nieuwsgierig naar. Ik heb nog nooit een blind date gehad, lijkt me mega spannend haha. Je weet nooit zeker of die persoon wel eerlijk is op internet.

    Beantwoorden

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.