Aaach wat tof, dan in een keer win je samen met een groep vrienden een Escape Room bij de Voltage in Tilburg. Wie had dat gedacht. Een escape room is een spel waarbij je fysiek in een kamer wordt opgesloten. Het doel is om te ontsnappen door het oplossen van puzzels en raadsels. Het spel is zo uitdagend, dat maar een klein deel van alle groepen zonder hulp ontsnapt. Onwijs gaaf natuurlijk.

De Voltage is een entertainment centrum, de grootste van Nederland. Ook heeft de Voltage 3 soorten Escape Rooms, in een daarvan werden wij in opgesloten…de Kleedkamer.

We hadden er onwijs veel zin in. Met een groep van 8 vrienden gingen we dit avontuur aan. Spannend natuurlijk want wij alle wilde ontsnappen. Daar was geen twijfel over mogelijk. Wij gaan dit doen. Maar helaas zijn wij niet ontsnapt. Boehoe…herkansing willen wij.

Escape Room bij de Voltage in Tilburg

We kregen precies een uur om te ontsnappen. Er hing een grote klok die langzaam begon af te tellen. O dachten we nog dat halen we makkelijk. We zijn met een groep van 8 personen en iedereen begon op een ander hoekje van de ruimte te zoeken. Iedereen zijn of haar eigen kwaliteit, dus dat moet helemaal goed komen.

En toen in eens, uit het niets, hadden we nog maar 15 minuten op de klok. Shit…we moeten opschieten anders komen we hier niet meer uit. We hadden alle hints al gevonden, alle opdrachten al voltooid maar nog steeds klopte de code niet.

Shit…nog maar 5 minuten. Nee, dit gaan we niet halen. Iedereen begon door elkaar te praten en niemand wist het meer. Alle opties waren weg. Alle mogelijkheden waren voorzien. En nog steeds werkte de code niet. En toen de laatste 10 seconden. Helaas 3, 2, 1…en nog steeds zaten we opgesloten.

Escape Room bij de Voltage in Tilburg

De deur ging open en we konden naar buiten. Ook kregen we te horen wat we wel hadden moeten doen. We waren zo ontzettend dichtbij. Zo dichtbij hé en we hebben het gewoon niet gezien…domper. Nu willen jullie natuurlijk weten waar wij als team overheen hadden gekeken maar dit ga ik niet verklappen…knipoog. Dit mogen jullie zelf uit gaan zoeken.

Voor maar 15 euro p.p. kan jezelf dit avontuur gaan beleven. Ik hoor vaak dat mensen dat ze binnen 10 minuten er al uit waren. Nou ik kan je zeggen dat je bij deze Escape Room wel meer je best moet doen. Het is een uitdaging, een belevenis op zich.

Nu krijgen wij als team aankomende zondag 29 mei een herkansing om te ontsnappen uit een Escape Room. Dit wordt ook nog is Live uitgezonden op Facebook. Nu kunnen we niet falen natuurlijk. Want jullie kijken mee…ai. We gaan knallen en hopelijk breken we deze keer wel uit. O en het is te volgen…zondag meer!

 

 

Een