In deze serie “de bucket list van” interview ik reislustige mensen o.a. over welke bucket list item het leukste was, wat ze echt nooit zullen en welke dromen ze nog willen najagen.

Voor de eerste “de bucket list van”  interview ik Tebrina van Proudweirdo. Samen met haar man heeft ze een lange bucket list waar veel toffe dingen opstaan. Omdat haar man de extreme van de twee is, heeft hij items op de lijst staan waar Tebrina wel eens over twijfelt. Gelukkig is ze niet zo suffe muts zoals ze zelf zegt en weet ze redelijk wat items van de bucket list af te strepen. Ze heeft ondertussen ook aardig wat dingen gedaan die ze nooit had verwacht te doen.

Welke items staan er op jullie bucketlist?

Onze lijst is best lang en er komen steeds meer dingen bij, mijn bucketlist is best gevarieerd, van ooit in een serie of film mee spelen, mijn motorrijbewijs halen tot zelf helikopter kunnen vliegen.
Er staan veel landen en culturele plekken op ons lijstje, waaronder veel van UNESCO werelderfgoed, die lijst is erg lang, maar ik zou het liefst alles op de lijst irl willen zien.
Ontwikkelingswerk of humanitaire hulp bieden, staat er ook op. Wanneer ik heb vernomen dat er ergens een ramp is gebeurd voel ik een drang om te helpen, al weet ik dat het behoorlijk aangrijpend kan zijn, denk ik dat het ook een verrijking kan zijn.

Naast deze dingen lijkt het me ook geweldig om een motivational speech te geven, al zal het met mijn gekluns eerder een komische act worden, but a girl can dream.

bucket list van, bucket list, de bucket list van, je eigen bucket list, jouw bucket list, wishlist, jouw wishlist,

Welke hebben jullie al mogen afstrepen?

Onder andere; duiken, paardrijden op het strand op Jamaica, grotbiken, letterlijk een fietstocht door een grot. Helaas hebben we hier geen foto’s van, het was bizar donker en mijn fiets had geen verlichting, hierdoor heb ik ook een aantal smakkers gemaakt, dus ergens goed dat er geen foto’s van zijn, haha!
Een vaart in een luchtballon en een helikopter vlucht hebben we ook afgestreept, vandaar dat ik nu zelf helikopter zou willen vliegen, dat lijkt me zo gaaf.
Paragliden, hebben we ook gedaan. In Nederland deden we dit voor het eerst, hier werden we via een lier omhoog getrokken, maar op Tenerife was het hoogtepunt. We zijn zo’n 900 meter van een berg afgesprongen, helemaal te gek. Paragliden is ook iets wat we zeker nog vaker gaan doen.

bucket list van, bucket list, de bucket list van, je eigen bucket list, jouw bucket list, wishlist, jouw wishlist,

Raften in Turkije, dat was ook een leuke ervaring en heel toeristisch; een kamelentocht in Tunesië, dat moet je toch eens meemaken.
Ook hebben gezwommen met een dolfijn, wat ik achteraf eigenlijk heel sneu vind. Het was een pracht ervaring en voor zover we konden zien werd het beestje goed behandeld, maar dan nog die beestjes horen niet gebruikt te worden voor entertainment, geen enkel dier, dus daar heb ik achteraf wel een beetje spijt van.

Welk item was het leukste om te doen?

Bijna alles, het paardrijden op Jamaica van een verassing van mijn man omdat we tien jaar samen waren, über romantisch. Het paragliden en de Masca-trail op Tenerife behoren ook tot de hoogtepunten.
Deze laatste kwam pas op ons lijstje toen we wisten dat we daarheen zouden gaan. Masca is een klein plaatsje en ligt in een prachtige ruige omgeving, via een kloof naar beneden kom je uit bij de zee.
De wandeling is behoorlijk pittig te noemen aangezien er geen echte wandelpaden zijn en naast klimmen en klauteren zijn sommige stukken behoorlijk steil.
Voor iemand zonder conditie (ik dus) een behoorlijke uitdaging, maar oh zo bevredigend.

bucket list van, bucket list, de bucket list van, je eigen bucket list, jouw bucket list, wishlist, jouw wishlist,

Masca is een van de mooiste gebieden die ik tot nu heb mogen zien.

Onze tocht werd nog extra spannend gemaakt doordat het weer omsloeg, vanwege harde wind en daarbij hoge golven zouden de boten stoppen met varen, we moesten dus opschieten om de laatste boot te halen, wat gelukkig gelukt is.
Voor mensen die redelijk goed ter been zijn, de Masca trail is echt een aanrader.
Tenerife zit vol met mooie dingen en sterren kijken hoort hier ook nog bij.
Parque nacional del Teide is het grote natuurgebied om de vulkaan De Teide.
Manlief en ik zijn ’s avonds, op eigen houtje met een huurauto, het natuurpark ingereden, op zo’n 2100 meter hoogte zijn we uitgestapt en hebben we met open mond om ons heen gekeken, we wisten niet wat we zagen, magisch!

Helaas hebben we hier geen foto’s van kunnen maken, maar de herinnering haal ik zo weer voor de geest. Adembenemend.

bucket list van, bucket list, de bucket list van, je eigen bucket list, jouw bucket list, wishlist, jouw wishlist,

Wat vond je het minst leuke?

Een tocht in een onderzeeboot, verschrikkelijk, haha! Ik noemde het opgesloten zitten in een tube tandpasta. Duiken vind ik heel gaaf, dan heb je nog enigszins zelf controle, in een boot ben je overgeleverd aan anderen. Ik kan de ervaring in mijn zak steken, maar ik ben niet van plan om het nog eens te doen.
Het ondergrondse meer in Oostenrijk, Seegrotte Hinterbruhl, hoort niet bij een niet-leuke ervaring, maar meer bij een kleine teleurstelling.
Wij hadden de verwachting dat het een heus ondergronds meer zou zijn, nu is het zeker de moeite waard om te bezoeken, maar denk meer aan een ondergrondse vijver dan valt het je zeker mee, haha.

bucket list van, bucket list, de bucket list van, je eigen bucket list, jouw bucket list, wishlist, jouw wishlist,

Welke land/stad/plaats wil je echt nog eens bezoeken en waarom?

Poeh, wat niet, er zijn zoveel landen en plaatsen die ik graag zou willen zien.

Ik ben zeer geïnteresseerd in diverse dingen, waaronder cultuurgeschiedenis, zo staat Machu Picchu, in Peru hoog op mijn lijstje, net als de Maya tempels in Mexico.
Op retraite in Nepal lijkt me ook een pracht ervaring, sowieso hoop ik Nepal een keer te mogen zien. De Kilamanjaro beklimmen staat ook op mijn bucketlist, maar daar mag ik wel even voor gaan trainen, deze zou ik dan willen beklimmen voor het goede doel.

In 2018 gaan we een rally rijden door Noord Europa en de Baltische staten voor het goede doel, we zijn nu bezig om een plan de campagne te maken, dus de voorpret is er al.

Welke angst wil je nog overwinnen?

Heel gek misschien, na mijn helikopter vlucht, luchtballon en paraglide avontuur, maar mijn hoogtevrees. Dit is vooral aanwezig bij hoge gebouwen en bergen. Het gaat gelukkig steeds beter, ik heb er een soort haat liefde verhouding met bergen, ik ben gek op ze, maar ik blijf toch ook op mijn hoede. Het is verschrikkelijk geweest, de eerste keer bovenop een berg reageerde ik totaal hysterisch, dat is gelukkig niet meer voor gekomen, maar als ik de Kilamanjaro op wil, of een andere berg, dan lijkt het me super om dat zonder trillende benen te doen.

bucket list van, bucket list, de bucket list van, je eigen bucket list, jouw bucket list, wishlist, jouw wishlist,

Wat zou je never nooit van je leven doen?

Iets met spinnen of vieze dingen eten.
Ik ben panisch voor spinnen en ik vind het zo knap wanneer anderen het aandurven om een tarantula op hun hand te zetten, ik moet er niet aan denken, dan mag je eerst met een koffer geld aankomen voor ik er überhaupt over nadenk.
Qua eten ben ik de zeurpiet der zeurpieten, dus kevers of cavia eten, yuk.

Welke droom wil je nog waarmaken?

Poeh ook een lastige vraag, haha! Als eerst hoop ik Proudweirdo te laten groeien en mezelf te blijven verbeteren als blogger, daarnaast is het mijn droom om mezelf auteur te mogen noemen.
Ik heb mijn autobiografie geschreven, welke (nog) niet is uitgegeven, (en ik weet ook niet of ik dat wel ga doen) maar ik ben momenteel een thriller aan het schrijven en zie deze heel graag uitkomen. Naast deze dromen hoop ik natuurlijk ook om mijn bucketlist af te werken en zoveel mogelijk van de wereld te zien.

bucket list van, bucket list, de bucket list van, je eigen bucket list, jouw bucket list, wishlist, jouw wishlist,

Wat wil je aan de lezers meegeven?

Je leert jezelf kennen door te ervaren, stap wat vaker uit je comfortzone en ontdek.
Het leven is zo kort, geniet van elk moment en wees vooral jezelf. Je zit nog je hele leven met jezelf opgescheept, wanneer je helemaal jezelf kunt zijn, kun je het best genieten.

Probeer negativiteit zoveel mogelijk te vermijden en grijp mensen en dingen aan die je energie geven.

 

Wat een prachtig inspirerend einde van een lijst vol met bucket list items. Wil jij nou ook jouw bucket list avonturen delen, mail dan even naar info@stripeaway.nl of vul het contactformulier in.

Foutje gezien? Meld het.