Iedereen maakt wel blunders als ze op reis zijn. Blunderen en vooral fouten zijn er om van te leren. Zo trok ook Juul Timmermans erop uit en boekte een reis naar het verkeerde vliegveld. Juul reist voor het eerst in haar leven door Azië en bracht onverwacht 4 dagen door op het paradijs Coron in de Filipijnen.

Daar zitten we dan op het vliegveld op naar El Nido. Of dat dachten we tenminste! Bij aankomst op het vliegveld in Manilla zagen we onze vlucht al niet op het bord staan. We waren al vroeg op het vliegveld dus we dachten laten we maar gaan zitten misschien komt de vlucht er nog op te staan. Na 1 uur wachten stonden er nog steeds dezelfde vluchten op het bord en begon de stress al een beetje op te lopen. We hebben het ticket er nog eens bij gepakt. Ja hoor onze vlucht stond er gewoon al die tijd al op. Alleen dan met een andere naam dan dat wij in ons hoofd hadden – haha oeps!

blunderen op reis, conon, el nido, philippine, verkeerde vliegveld boeken, verkeerde bestemming,

Tijdens mijn stage op de Philippine.

Omdat het vliegveld waar wij heen vlogen een andere naam had en er op het bord ook gewoon vluchten naar El Nido gingen dacht ik: “laat ik maar eens kijken wat voor vliegveld het eigenlijk is”. Want twee vliegvelden in El Nido zal dat wel kloppen? Tot verbazing zie ik dat het vliegveld waar wij naar toe vliegen helemaal niet op El Nido is maar op Coron! Snel heb ik Google Maps erbij gepakt om te kijken hoever het is om van het vliegveld op Coron naar El Nido te komen. Dit zou maar liefst 11 uur duren! En aangezien wij maar 3 hele dagen hadden zagen wij het niet zitten om nog de rest van de dag naar El Nido te reizen.

Hoog stress niveau

Het stress niveau liep hoog op want wat nu!? We hadden een vliegticket geboekt naar een verkeerd eiland. Ook hadden we ons hotel geboekt op El Nido en niet een op Coron. Al snel besloten we om El Nido te cancelen en te kijken of er nog een hotel beschikbaar was op Coron. Onze vlucht vertrok ten slotte over 1 uur! Nou dan heb je echt even paniek! Gelukkig was er een mooi resort ter beschikking in Coron wat we snel hebben opgebeld en waar we gelukkig diezelfde dag nog terecht konden.

blunderen op reis, conon, el nido, philippine, verkeerde vliegveld boeken, verkeerde bestemming,

Hier mochten we dan onze nachten doorbrengen WAUW

Maar dan hebben we nog het hotel in El Nido…wij hadden geen aanbetaling gedaan. Hadden ook geen zin om nog iets te moeten betalen. Dus je raad het al! We hebben niet gebeld om af te bellen om te laten weten dat we niet meer zouden komen. Dus je raad het al. We hebben onze telefoon met het lokale nummer uitgezet voor 4 dagen en zijn gewoon lekker gaan genieten! Toen we weer naar huis gingen hebben we de telefoon pas weer aangezet, maar liefst 5 smsjes en 10 gemiste oproepen OEPS! Hierna hebben we er nooit meer wat van gehoord dus dat scheelt!

Onverwachts paradijs

Aangekomen in Coron stond een blanke man ons op te wachten! Hij was uit Australië en is hier 41 jaar geleden naar toe gekomen als journalist. Heeft uiteindelijk een klein resort opgezet met 9 kleine huisjes aan een prachtig strand met helderblauwe zee. De weg hier naar toe was een heel avontuur. Kleine zandweggetjes, heuvels, rotsen en door de rimboe. Als je last hebt van autoziekte is dit geen pretje!

Eenmaal aangekomen bij het ressort moesten we over een aantal boomstambruggetjes onze weg zien te vinden naar het resort. Daar waren we dan wat een prachtig uitzicht! Een privé strand met eigen Lagoon, hier kunnen wij wel tot rust komen! We sliepen in een open strand huisje met alleen een matrasje en een klamboe. Dit was wel super leuk om te ervaren maar ik ben toch wel blij als we weer in ons bedje in Manila liggen zonder al deze enge jungle dieren en insecten. Van een gigantische gekko in je kamer tot een kakkerlak in je onderbroek! Maar we mochten zeker niet klagen want we zijn toch echt in een paradijsje terecht gekomen.

blunderen op reis, conon, el nido, philippine, verkeerde vliegveld boeken, verkeerde bestemming,

Heerlijk genieten van een onverwachts paradijs

Wat heb ik er van geleerd?

Dat we voortaan altijd eerst kijken waar we naar toe gaan vliegen of dat dit de geplande plaats is en daarna een hotel zoeken wat er in de buurt zit! Maar aan de andere kant zouden wij dit graag nog eens mee maken want we zijn in een prachtig paradijs terecht gekomen. We hebben zeker geen spijt van onze blunder! We hebben zeker genoten!

Blunderen kan iedereen overkomen. Heb jij net als Juul wel eens een reis geboekt naar de verkeerde bestemmingen en kwam je daar na het boeken ook pas achter.

Je ziet maar weer dat een blunder niet altijd negatief hoeft te zien. Juul haar blunder was natuurlijk mega K U T. Je verheugd je op een bepaalde bestemming. Gelukkig heeft ze het naar het positieve gedraaid en is ze op een geweldig paradijs terecht gekomen.

De komende tijd interview ik meer mensen over hun reisblunders en wat ze daar van hebben geleerd. Denk jij nou, hé ik heb ook een geweldig reisblunder en wil je die delen. Mail dan naar info@stripeaway.nl.