Backstage

Backstage september 2017 | Social Run, BHV cursus en nieuwe layout Stripe Away

Jaaaaaah september is voorbij en dat betekend dat we steeds dichterbij die mooie herfstkleuren komen #joehoe. Ik kan echt zo genieten van de herfst. Maar goed september vloog echt voorbij. Lijkt wel hoe ouder je wordt hoe sneller het gaat. Daarom gaan we nu snel maar eens kijken hoe september is verlopen voordat oktober ook alweer voorbij is. Lets go…

Als eerste wil ik jullie even wijzen op mijn nieuwe lay-out van Stripe Away. Ik ben al héél lang opzoek naar een thema wat meer bij mij past. Heb nogal wat eisen wat ik graag wil en elke keer was er wel iets wat ik niet kon veranderen. En tadaa daar is ie dan. Moet nog het een en ander omgezet worden maar dat komt vanzelf. Wat vind je ervan?

Feitjes Stripe Away

Hoeveel artikelen online: In mijn vorige Backstage update benoemde ik dat ik elke week 4 artikelen wilde plaatsen. Dit is bijna gelukt, twee niet omdat mijn website wat problemen had (later hier meer over) maar ik plaatste in totaal 14 artikelen.

Best gelezen artikel: Er zijn eigenlijk 3 artikelen die het enorm goed hebben gedaan. Ik plaatste een artikel over een politie controle waarbij ik bijna mijn camera kwijt was. Een ander (waar ik trots op ben) artikel over de geweldige safari die ik maakte door South Luangwa national park in Zambia en werd als een na beste bezocht. Maar best bezocht artikel is toch wel dat over “het bloggen met een dyslexie“. Kreeg zoveel mooie reacties dat mijn hart een sprongetjes maakte. Lief zijn jullie.

Welke reizen maakte ik: Helaas verbleef ik in Nederland. Misschien ook wel goed want soms is thuis zijn ook fijn. Ik zat niet stil en verkende Nederland een beetje. In het laatste weekend van september legde ik tijdens een estafette run 555 kilometer af in 48 uur door Noord Nederland.

Mooie reismoment: Echt reizen heb ik natuurlijk niet gedaan maar het mooiste moment was toch wel de finish bereiken na een zware 48 uur met maar net 6 uur slaap.

Minste mooiste reismoment: Door de gietende regen op de fiets zitten en er niet vanaf kunnen. BLEH.

Hoeveel uur in het vliegtuig: Nul helaas.

Hoeveel vluchten: Ook nul…

Op de bucket list afgestreept: Jaaaaaah, er is weer eentje op mijn bucket list afgestreept en dat is indoor klimmen. Ook besloten om met de basiscursus te beginnen. Ik wordt straks een klimaapje.

Hoeveel keer gefietst: 6 keer in 48 uur voor de Socialrun en 1 keer spinning (jaja ben weer begonnen).

Hoeveel kilometer gefietst: In totaal 263 kilometer.

Backstage – minder leuke momenten

Last van mijn rug

Doordat ik tijdens de Socialrun op een verkeerde fiets heb gezetten, zat ik rechtop i.p.v. van liggend zoals op de mountainbike. Hieraan moest mijn lichaam wennen. Met als cadeautje “krom lopen als een oude oma”. Gelukkig ben ik het wel gewend en ben ik er door heen gekomen. Maar leuk was het niet.

Boete gereden

Héél lang had ik geen boete gehad maar toen ineens, was er daar weer eentje. Gelukkig wel een kleine van 33 euro. Deze is ook van een weg bij mijn werk die ik echt vervloek. Lang stuk mag je 80, dan 100 meter 50 en dan weer 1 kilometer 80 en zo gaat het 10 kilometer door. Bleh stomme weg.

Website problemen

Gelukkig weer verholpen maar deze maand heeft mijn website er twee keer uit gelegen. De eerste kwam omdat er iets verkeerd ging met het overzetten naar een sneller systeem. Door een fout was heel mijn website weg. Gelukkig was er een back-up. De tweede keer was afgelopen weekend en die fout lag ook bij mij domeinhost (eerste keer ook). Beide keren goed opgelost maar wel erg vervelend.

Backstage – leuke momenten

Hartje Ginneken ♥

Een vriendinnetje had kaarten gewonnen voor Hartje Ginneken en vroeg of ik mee ging. Maar natuurlijk! Hartje Ginneken is een kleinschalig festival in één van de leukste wijken van Breda. Helaas bracht de regen roet in het eten en kwam het letterlijk met bakken naar beneden. En omdat we toch nat waren geregend, besloot ik maar een dansje in de regen te doen.

Tilburg Ten Milles en VR bril verwarde man

Op een mooie zondag besloot ik naar Tilburg Ten Milles te gaan om daar een aantal collega’s aan te moedigen. Ook stond er de stigmabus die door Nederland tourt om daar mensen kennis te laten maken met een aantal vlakken rondom stigma. Bij beide kwam ik collega’s tegen! Super gezellig altijd.

Bij de stigmabus was er iets nieuws: een VR bril waarin je kan beleven hoe het is voor iemand om een psychose te hebben. Het was een indrukwekkende ervaring en confronterend.

Real Human bodies

Op dezelfde dag als de Ten Miles ging ik laat in de middag nog naar de tentoonstelling van Real Human Bodies in Breda. Hier in exposeren ze echte doden mensen. Ze zijn allemaal dood en hebben toen ze nog leefde toestemming geven voor de wetenschap als ze kwamen te overlijden. Nu liggen ze hier. Ze ontleden letterlijk heel het lichaam om jou een kijkje te geven. Best wel raar om dat zo te zien. Vooral als je een iemand letterlijk zijn eigen huid ziet vast houden.

Schaatsen voor water – Plan Nederland

Samen met Plan Nederland ging ik naar Zambia en nu ga ik ook voor hun vrijwilligerswerk doen. In november is er elk jaar schaatsen voor water. En hier ga ik nu mee aan de slag. Begin oktober ga ik één aantal gastlessen geven over hoe belangrijk schoon drinkwater is. En eind november coördineer ik in Breda het event “schaatsen op water” bij schaatsbaan Breda. Ontzettend leuk en nu al super veel zin in.

Tijdens mijn bezoek aan Plan Nederland in Amsterdam maakte ik ook nog even een mini wandeling. Amsterdam blijft mooi.

Kennismakingsles Indoor Klimmen

Ging ik indoor klimmen bij Mountain Network in Dordrecht. Dit was echt onwijs leuk. Het gehele verslag kan je ook hier lezen.

Socialrun – 555 kilometer tegen stigma

Hier komt nog een apart verslag van maar wat was het weer tof. Deze dame was echt helemaal kapot en gebroken .Gelukkig gaf het mij ook enorm veel energie. Volgend jaar ga ik zeker weer mee.

BHV cursus bij Fire Control Den Haag

Eindelijk was het dan zover en kon ik mijn cursus BHV gaan halen. Als ik het haal want dat moet nog blijken. We krijgen pas over 2 weken de uitslag. Maar ik geloof wel dat het goed zit. De eerste dag vond ik water minder leuk maar de tweede dag was echt leuk – we mochten brandje blussen. Kicken! En natuurlijk moesten ze bij mij nog geintjes uithalen. Kijk het filmpje maar is op het laatst ;).

Instagram account ontdekkingen

Hier deel ik met jullie elke maand 3 Instagram accounts die ik zelf al een tijdje volg of net heb ontdekt, en die ontzettend tof zijn.

@daisyzegers

Al geruime tijd volg ik Daisy en haar vriendin. Wat heb ik toch een respect voor haar hoe zij in het leven staat. Als je te horen krijgt dat je niet meer beter gaat worden, dat niet gelooft en er alles aan doet om het leven mooi te maken. Dan ben je voor mij iemand waar ik oprecht veel bewondering kan hebben. Ik volg haar strijd tegen kanker en hoe ze elke keer weer worstel met alles in haar leven maar ook kan genieten van alle kleine mooie momenten.

[instagram-feed id=”6558371″]

@liesronddewereld

Op dit moment zit Lies in Afrika. Jaloers achter mijn laptop zit ik. Al een aantal prachtige foto’s heeft ze geplaatst over haar eerste dagen in Zuid-Afrika. Voor de rest plaatst ze tussendoor ook nog foto’s van het geweldige reis door Japan, waar ze het afgelopen jaar is geweest. Ga haar zeker volgens want er zullen nog genoeg prachtige foto’s voorbij komen.

[instagram-feed id=”2871295822″]

@mytraveljourney

Deze dame ken ik al sinds haar geboorte: dit is mijn eigen zusje. Al voordat ik echt begon met reizen was zij al bezig met het ontdekken van deze wereldbol. Van Australië tot Cuba ging ze op ontdekkingstocht. Op dat gebied lijken we dan ook heel veel op elkaar #enormereislust. Momenteel is ze zich ook aan het richten op hondenvakanties. Tijdje geleden is ze nog naar de Ardenne geweest en er staat alweer een reis richting Finland.

[instagram-feed id=”2007791619″]

Nog meer mooie momenten

Om heen en weer te rijden van Breda naar Den Haag en weer terug leek mij een beetje teveel van het goede. Moest er twee dagen zijn dus besloot ik een nacht te blijven in Den Haag. Ik koos voor Kingkool en bracht een nacht door in deze gave kamer.

Een vriendin van mij geeft op haar werk een ultiem horrorfeest en vroeg of ik een video wilde maken. Filmpje kan je ook hier onder zien. Tussendoor maakte ik deze vette foto nog. Feest is trouwens op 28 oktober en is bij Bowlingpoint Breda. Kom jij ook?

Tijdens een rondje op mijn werk kwam ik deze leuk mini’s met mamma tegen.

Ging ik heerlijk uit eten met mijn mamsie. We houden allebei van sushi maar ook van afwisseling. Dus deze keer geen sushi maar tapas. Jammie!

Als je in file staat met een uitzicht als dit. Niet verkeerd! Stond er uiteindelijk wel ontzetten lang in en de zonsondergang was snel voorbij.

Ik werkte een dag mee op een kinderboerderij en kwam ik deze schattige geiten tegen. Voor mijn werk, sta ik op verschillende werkprojecten. Ook op deze plek zal ik nog vaak te vinden zijn. Kijk er nu al naar uit om weer even te knuffelen met deze geitjes. Dierenliefde.

En natuurlijk kan ik deze schattige foto’s niet laten ontbreken. Evi en Kayla maken mij vaak aan het lachen en maken mij ook echt gelukkig. Hun zijn ook de grootste reden waarom ik nog niet naar het buitenland ben vertrokken.

Jaja…nog maar een paar maanden en dan is 2017 ook alweer voorbij. Maar hoho niet zo snel want ben wel eerst benieuwd hoe jullie september was?

PS: Wat vind je van mijn nieuwe lay-out?

Foutje gezien? Meld het.

    1 Comment

  1. Bezig bijtje, leuk om weer bij te lezen! Knap dat je mee deed aan de social run, goed doel! De ervaring met de VR bril lijkt me best heftig, maar ook erg goed natuurlijk. Lief, je katjes! Zo liggen Nutz en Twix ook wel eens. Cute!

    Beantwoorden

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.