Backstage

Backstage juli 2017 | Fietsen door Zambia, indebuurt Breda en veel wandelen

Juli is voorbij en augustus bijna ook nu je dit leest. Wat een maand was juli met een grote stressfactor tot aan het beste wat ik mijn leven heb gedaan. Het hoogte punt was toch wel Zambia. Gelukkig bestond de maand niet alleen maar uit Zambia en nog uit zat andere leuke bezigheden.

Feitjes Stripe Away

 • Afgelopen maand zijn er in totaal 14 artikelen online gekomen.
 • Het best gelezen artikel was “de vragen en antwoorden” artikel voor mijn reis door Zambia.
 • Van elke fietsdag is er een aparte update online gekomen. Hier kun je ze allemaal lezen.
 • Wat ik niet had verwacht i.v.m. vakanties is Stripe Away onwijs goed bezocht. Staat nu momenteel op nummer twee van het jaar met best bezochte maand.

Fietsen door Zambia

Dit was zeker een groot hoogte punt van de hele maand juli. Weken, maanden van stress en voorbereiden waren eindelijk voorbij en op 18 juli was het dan zover. Ik vertrok richting Afrika – Zambia om daar 600 kilometer in 6 dagen te gaan fietsen. Het is een avontuur geweest die ik never nooit zal gaan vergeten #maarikdoehetnooitmeer #denkik. Natuurlijk kan ik backstage heel uitgebreid gaan vertellen hoe het was maar is het niet gewoon gemakkelijker om jullie de link naar alle updates te geven. Juist, dus per fietsdag kan je hier lezen.

Natuurlijk ben ik niet alleen gaan fietsen en heb ik ook onwijs andere toffe dingen gedaan.

Drie safari’s door South Luangwa National Park

Als kers op de taart brachten we onze laatste dagen met de groep door in een van de mooiste wildlife parken te wereld #luckygirl. We hebben uiteindelijk 3 safari’s gedaan, waar ik 4 van de big five heb kunnen spotten. Dit was echt als een cadeautje, eerst honderden grenzen verleggen en dan genieten. Beter kan het niet toch!

Raften op de Zambezi River

Al heel lang stond raften mega hoog op mijn bucket list. Toen ik te weten kwam dat de beste plek om te raften ligt in de Zambezi River, was ik om. Als ik had geweten dat het zo heftig zou worden, had ik het nog steeds gedaan. Maar dit is zeker wel het gekste wat ik ooit in mijn leven heb gedaan. Er staat al een verslag van online.

Angels Pool

Zo hoog stond deze plek niet op mijn bucket list, eigenlijk kende ik dit helemaal niet. Devils Pool is wat ik kende en wat erop mijn bucket list stond. Helaas pindakaas voor mij was de Devils Pool gesloten en dat kreeg ik pas te horen toen ik al had betaald en al klaar stond in mijn bikini. Maar gelukkig heeft Angels Pool alles goed gemaakt.

Victoria Falls

Natuurlijk heb ik de laatste week volop genoten van de Victoria Falls. Ben zowel de Zambiaanse kant en de kant van Zimbabwe gaan bezoeken. Allebei een must do maar het kost wel wat geld maar je krijg er veel voor terug. Voor de rest heb ik vooral lekker liggen chillen billen aan het zwembad of tussen de olifanten. Top!

Wat deed ik nog meer

In het begin van de maand ging ik met vrienden naar een leuk feestje. Het was weer zeer gezellig en de voetjes gingen goed van de vloer. Zoals elke jaar proberen we naar dit festival te gaan en elke jaar betalen we maar 2 euro voor dit feestje. We kopen onze kaarten namelijk via Vakantieveilingen. Super handig!

backstage juli, backstage, back to the 90's, leijpark tilburg, festival,

Altijd fijn een zonsondergang bij een feeestje

backstage juli, backstage, back to the 90's, leijpark tilburg, festival,

Lieve vrienden

Ging ik samen met een vriendin Sushi eten. Voor mijn vertrek naar Zambia wilde ik haar graag nog eens zien. Normaal spraken we elkaar elke dag maar nu door drukte is dit was minder geworden.

backstage, backstage juli, vriendinnetje

Lief vriendinnetje

Samen met mijn date ging ik eindelijk na twee weken elkaar niet zien wandelen. We besloten lekker te gaan wandelen bij Drunese Duinen – prachtig gebied om een middag door te brengen. Hopelijk mag dit nog heel lang duren tussen ons.

Backtstage juli, drunese duinen, dagje weg, samen weg, verliefd, honden, wandelen met honden, wandelen met je hond,

Wandelen met de hond van mijn date. Is het geen knappert?

Twee dagen voor ons vertrek richting Zambia hadden wij een Benefiet concert georganiseerd. Hier voor kwamen veel lokale artiesten optreden en hadden we heerlijke zelfgemaakte hapjes. In totaal hebben we over de 1100 euro opgehaald. Knetter veel.

Backstage juli, kijkje achter de schermen, cycle for plan, plan nederland, fietsen door zambia, 600 kilometer in 6 dagen,

Dag afsluiten met een groepsfoto

Voor dit event werden we ook benaderd door de krant voor een interview. Hoppa nummer 4 voor mij (verhaaltje in de krant). Hoe tof en onwerkelijk is dat?

Backstage juli, cycle for plan, plan nederland, foto voor in de krant,

Als je niemand hebt om de foto te maken, dan maar zelf.

Backstage juli, cycle for plan, plan nederland, foto voor in de krant,

De uiteindelijke foto voor in de krant.

backstage juli, dagje zee, domburg, dagje naar domburg,

Strandselfie

Samen op een regenachtige dag ging ik met mijn moeder, zusje en de twee honden richting Zeeland. Onderweg hadden we alleen maar regen maar toch besloten we om door te rijden. We hadden denk het geluk aan onze zijden want toen we daar aankwamen, scheen het zonnetje. We zijn er ongeveer 1,5 uur geweest en toen er een dikke regenbui aankwam, besloten wij ook om weer terug naar huis te gaan.

backstage juli, dagje zee, domburg, dagje naar domburg,

Proberen een selfie te maken – gelukt!

backstage juli, dagje zee, domburg, dagje naar domburg,

Kijk ze is mooi poseren voor de foto

backstage juli, dagje zee, domburg, dagje naar domburg,

Altijd mooi die prachtige donkere wolken

Toen er twee meiden op mij afkwamen met de vraag of ik richting de Belgische grens zou gaan en of ze mee mochten rijden, twijfelde ik eventjes maar besloot ik wel dat dit wel prima was. Toen was het zover ik nam ik deze meiden mee tot aan Zundert, waar ze vanuit daar gemakkelijk richting de grens konden komen.

backstage juli, backstage, liften, lifters meenemen,

Wat een gezellige meiden – liften is toch niet zo eng.

Zag ik mijn twee lieve vriendinnetje weer op een verjaardag. Het was weer ouderwets erg gezellig.

backstage juli, kijkje achter de schermen,

Verjaarsdagselfie

Voor een verjaardag op mijn werk, moest ik een taartje eten want flauw doen konden we altijd nog. En maakte ik die week ook nog een drol voor een collega van mij. Dit is helemaal met de hand van wol gemaakt. Je kan er de meest toffe dingen mee maken.

backstage, backstage juli, pameijer, pameijer rotterdam, mijn werk, drol, vilten,

Omdat het kan en niet netjes is om af te slaan 😉

backstage, backstage juli, pameijer, pameijer rotterdam, mijn werk, drol, vilten,

Als een collega wilt dat je een drol van schapenwol maakt. Tadaa!

Een ijsje op zijn tijd is niet erg. Liefs eet ik elke dag ijs en dan liefs in de ochtend, middag en avond. Ik ben gek op ijs.

backstage juli

IJsje omdat het kan.

Werd ik voor een nieuwe platform in Breda geïnterviewd waar ze elke week de Bredenaar in de picture zetten. Nu vroegen ze welke bijzondere plek ik had in Breda. Deze had ik niet echt maar er was sinds een week heeft Breda een nieuwe stuk Street Art #metmooivleugels. Dit betekend voor mij heel veel omdat ik iemand ben die haar vleugels spreid en haar dromen achterna vliegt.

indebuurt breda, breda, interview, trots, bredenaar. ik kom uit breda,

Spreid je vleugels en vlieg je dromen achterna.

Net voor het vertrek richting Zambia belde mijn zusje mij op of ik zin had in een wandeling door het Mastbos in Breda. Dus zo gezegd, zo gedaan – in de avond maakte we een wandeling.

Backstage juli, mastbos breda, lopen met de honden, wandelen met honden, breda, dingen om te doen in breda, honden,

De twee knappe draken bij elkaar

Backstage juli, mastbos breda, lopen met de honden, wandelen met honden, breda, dingen om te doen in breda, honden,

Geen stok is te groot

Natuurlijk sluit ik zoals normaal af met mijn twee draken. Wat heb ik ze gemist tijdens mijn reis en wat maken ze minder leuke dagen mooier. Zonder deze twee is het leven soms minder leuk.

Hoe was jou maand juli? Het is al weer even geleden maar nog leuke dingen gedaan?

backstage juli, knuffelen met katten, knuffelen met poezen, mijn poezen,

backstage juli, knuffelen met katten, knuffelen met poezen, mijn poezen,

backstage juli, knuffelen met katten, knuffelen met poezen, mijn poezen,

backstage juli, knuffelen met katten, knuffelen met poezen, mijn poezen,

backstage juli, knuffelen met katten, knuffelen met poezen, mijn poezen,

backstage juli, knuffelen met katten, knuffelen met poezen, mijn poezen,

Foutje gezien? Meld het.

  8 Comments

 1. Wat een leuke katten! Ik vind het trouwens weer iets typisch Afrikaans om je pas te vertellen dat iets niet kan nadat je betaald hebt haha. Zo herkenbaar ook! Toffe maand heb je gehad.

  Beantwoorden

  • Zijn ook echt schatjes #somsdraakjes
   Vond het ook wel echt stom maar fijn om te horen dat dit vaker voorkomt ;). Gelukkig heb ik nog wel een super mooie ervaring gehad bij de Angel Pool.

   Beantwoorden

 2. Dat is een maand om niet snel te vergeten en dan vooral je mooie fietstocht. Het was leuk om per dag je tocht te volgen. En gaaf dat je het grootste gedeelte van de big diverse gezien hebt. Een mooie afsluiting van een prachtige reis. En ja, gave foto’s van je katten. Ze liggen wel heel herkenbaar, haha

  Beantwoorden

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.