abc wishlist, wishlist abc, wishlist, bucket list, plekken die ik wil zien, australie,
ABC Wishlist

Australie, Antarctica en Athene | ABC Wishlist

Elke dag groeit mijn bucket list met geweldige bestemmingen die ik ooit nog is wil bezoeken. Keer op keer komt er weer wat bij. Geïnspireerd door Marcella Molenaar met haar ABC Wishlist besloot ik ook een ABC Wishlist te gaan maken. Bij elke letter van de alfabet kies ik een land, stad/dorp en regio/gebied/natuur die ik graag nog wil bezoeken. Elke keer een nieuwe letter en we trappen af met natuurlijk de A van Australië, Antarctica en Athene…

Australië

Dit land staat al zo lang als ik mij kan herinneren op mijn bucket list. Een aantal jaar geleden reisde mijn zusje 6 maanden lang door dit prachtige land. Ook vele vriendinnen gingen mijn voor. Het land van de extreme wordt Australië ook wel eens genoemd. Citytrip Sidney, roadtrip over de Great Ocean Road, bezoek brengen aan de Uluru, Kangoeroes spotten, alles over de Aboriginals leren, duiken in het Great Barrier Rief, paardrijden op Fraser Island en nog veel meer. Australië heeft ook zoveel te bieden dat je hiervoor wel een paar maanden vooruit moet trekken.

abc wishlist, wishlist abc, wishlist, bucket list, plekken die ik wil zien, australie,

Of knuffelen met Koala ©Pixabay

Antarctica

Een reis richting Antarctica duurt lang en kost enorm veel geld. Dit continent rondom de Zuidpool lijkt mij magisch mooi. Zo bizar dat dit continent bijna in zijn geheel bedekt is met ijs. Je kan er ontzettend gave (bucket list waardige) activiteiten doen. Wat denk je van kamperen op het ijs. Klinkt koud hé? Maar lijkt mij zo ontzettend gaaf. Of wat dacht je van hikes op gletsjers, met pinguïns die rond je heen waggelen met adembenemende uitzichten. Al dit is toch een beleving om nooit te vergeten. Nu nog even door sparen richting de 8000 euro.

abc wishlist, wishlist abc, wishlist, bucket list, plekken die ik wil zien, antarctica

Zie je het al voor je dat je hier op een boot staat en van dit prachtige uitzicht staat te genieten. ©Pixabay

Athene

Een stuk dichter en goedkoper bij huis dan Australië en Antarctica maar zeker niet minder mooi – Athene. Wat ben ik verliefd op Griekenland en zijn geschiedenis. Wist je dat Athene zowel de hoofdstad van Griekenland is maar ook één van de grootste steden van Europa. Je wordt in een paar dagen ondergedompeld in de indrukwekkende geschiedenis. Hier komt oud en nieuw letterlijk samen.

abc wishlist, wishlist abc, wishlist, bucket list, plekken die ik wil zien, athene, griekenland, greece,

Het eeuwenoude Akropolis van Athene. ©Pixabay

 

We hebben de A gehad, nu op naar de volgende letter in de alfabet. Deze was redelijk goed te doen. Je moet een keuze maken maar toch wil ik Algonquin Provincial park nog even benoemen. Dit is het oudste park van Ontario in Canada. Je kunt deze plek het beste ontdekken per kano of te voet. Maar kies je voor de kano dan kan het zo maar zijn dat er een heel speciaal dier naast je zwemt!

Nu ben ik benieuwd welke bestemmingen jij hebt op jouw Wishlist die beginnen met een A…

  38 Comments

 1. Abijatta-Shalla National Park in Ethiopie! Vanuit onze werkzaamheden zijn we in (vrijwel) alle Afrikaanse wildparken geweest, maar dit park in Ethiopie staat hoog op onze wishlist om ook nog eens te bezoeken. Het park is heel rustig, wordt door weinig mensen aangedaan en is een soort oase in een droog gebied, want het grootste gedeelte van het park bestaat uit water met daarin een paar eilandjes. Het schijnt supermooi te zijn, dus het moet er echt eens van komen om daarheen te gaan 🙂

  Beantwoorden

 2. Australië en Athene lijken me ook beiden prachtig. Antarctica staat niet per se op mijn verlanglijst. Ik zou van €8000,00 liever één of meer andere reizen maken van zo’n budget.

  Beantwoorden

 3. Wat een super leuke post. Ik vind het een geweldig idee! Mijn bucket list is ook enorm ‘gegroeid’, zooooveel landen…. Australië wil ik zeker eens bezoeken!

  Beantwoorden

  • Je kan dit idee natuurlijk overnemen ;). Als je op onderzoek uit gaat kom je ook best veel nieuwe dingen tegen – je bent gewaarschuwd want je bucket list gaat langer worden.

   Beantwoorden

 4. Athene is gaaf! Ik liep er de marathon en strompelde erna een paar dagen door de stad 😉 Maar als ik onbeperkt budget zou hebben zou ik voor Antarctica gaan!

  Beantwoorden

 5. Ik sluit me helemaal aan bij Antarctica en Australië! Australië is een geweldig land, waar ik graag nog eens terug zou gaan. Misschien wel voor langere tijd, een roadtrip van drie maanden ofzo. Ik droom alvast even weg bij dat idee. 🙂

  Beantwoorden

 6. Australië is natuurlijk mijn grote favoriet. Na mijn studie heb ik zeven weken rond gereisd. Heerlijk land! Athene trekt mij helemaal niet en Antarctica gaat helaas niet lukken vanwege mijn reisziekte.

  Beantwoorden

  • Wat jammer dat je reisziekte dan in de weg zit. Gelukkig kan je wel heel veel andere mooie landen bezoeken. Wat vet dat je 7 weken door Australië hebt kunnen reizen. Onvergetelijke ervaring.

   Beantwoorden

 7. Athene lijkt mij ook zeker de moeite waard! Het is er nog niet van gekomen, want bij Griekenland denken we snel: dat kan altijd nog wel een keer… en ondertussen hebben we er alleen Rhodos nog maar gezien. Het vasteland rondom Athene lijkt me ook mooi trouwens!

  Beantwoorden

  • Griekenland wordt ook vaak onder geschat terwijl het zoveel moois te bieden heeft. Rhodos en Kreta kan ik nu afvinken. Nu de rest nog.

   Beantwoorden

 8. Australië staat bij mij ook onwijs hoog. Zo begon ik mijn wishlist ABC ook 😉 Ik zou er zo maandenlang kunnen rondreizen, er is zoveel moois! Antarctica staat trouwens niet op mijn wishlist. Ik vind het vooral onwijs veel geld. Ik wil eerst nog zoveel anders moois zien!!

  Beantwoorden

 9. Antarctica lijkt mij inderdaad ook geweldig! Alleen wel een beetje in een hoge prijsklasse haha, ik ga dan al snel omrekenen wat ik allemaal nog meer voor tripjes zou kunnen maken met dat geld.. ;p Ach ja, zo blijft er tenminste ook iets op de bucket list hè 😉 Met de middelbare school heb ik een rondreis op het vasteland van Griekenland gemaakt, inclusief Athene natuurlijk. Het uitzicht vanaf de Akropolis is fantastisch!

  Beantwoorden

  • Heel hoog in prijsklasse. De eerste keer dat ik een beetje aan het rondneuzen op Google was over Antarctica schrok ik zo erg dat ik het gelijk uit mijn hoofd heb gezet. Maar nu geloof ik erin dat dromen er zijn om waar te maken. Hoe en wanneer blijft een beetje te de vraag ;).

   Beantwoorden

 10. Athene ben ik maar een paar uur geweest en wil ik zeker nog een keer beter bekijken. Laat ik een heel continent pakken: Afrika. Ik wil erg graag nog een keer op safari in Afrika. En verder nog: Argentinië, Alaska en de Azoren. Vooral bestemmingen met mooie natuur dus.

  Beantwoorden

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.