About

Diana (1987) een chaotische spring in het veld uit het gezellig Brabant. Ik woon samen met mijn twee katten Evi en Kayla, ook wel mijn 2 draken. Mijn verschillende passies combineer ik tot een geheel in mijn blog. Via deze blog neem ik jou mee op een reis door mijn drukke maar leuke leven.

Ik ben letterlijk altijd in beweging, als ik stil zit krijg ik het een tikkeltje benauwd. Als ik niet beweeg ben ik wel internet aan het afstruinen naar nieuwe hotspots, boeken aan het lezen over mijn volgende bestemming of heerlijk een serie aan het kijken met een bak Ben & Jerry’s. De ene week ben ik een actieve sporter en de andere week ben ik aan het bijkomen van een festival weekend. Je kan mij altijd wakker maken voor iets leuks, dansen op een festival, wijntje drinken in het park, relaxen op strand of springen uit een vliegtuig…zomaar wat om op te noemen. Ben gewoon gek op een hele hoop dingen, 24 uur in een dag is gewoon veel te weinig voor mij.

Wat eraan vooraf ging

Je kent het wel van de momenten dat je leven in een klap veranderd…dat was voor mij op een donderdagochtend in 2011. Jaren lang bleef ik door en door gaan. Dag in dag uit. Keer op keer deed ik dingen die ik niet leuk vond of goed voelde. Die glimlach die ik elke keer liet zien was nep en ik deed alles om maar iedereen tevreden te houden. Een groot dik masker bedekte mijn tranen. Ik was super ongelukkig maar niemand kon het zien. Totdat mijn lichaam en geest er genoeg van hadden en besloten er een stokje voor te steken. Ik ging BURN-OUT!!

Nu zul je wel denken wat heeft dit te maken met Stripe Away. Het heeft er letterlijk alles mee te maken. Vanaf het moment van de Burn-Out beseften ik dat het anders moest. Ik ging in herstel en begon te herontdekken wie nou Diana werkelijk was. De vele dingen die ik vroeger wilde doen, waren niet gebeurd…24 jaar van onzichtbare pijn en verdriet hielden dat tegen. EN DAT MOEST NU COMPLEET ANDERS!

about, about pagina, about stripe away, reizen en bucket list blog, bucket list, bucket list blog, reis blog, travel blog, reizen over de wereld,

Ik besloot te gaan leven waarbij ik kan zeggen “ik ben tevreden”.  Waarbij ik mezelf kan zijn en de dingen kan doen waar mijn hart ligt. Waar ik echt gelukkig mee ben! Natuurlijk is het leven niet altijd mooi. Je hebt pieken en dalen maar het mooie is dat je vanuit je kwetsbaarste momenten in leven, juist je sterkste krachten ontstaan. De moed om door te gaan, de kracht om lief te hebben in de dalen en te schitteren in de pieken. Daarom besloot ik mijn eigen advies op te volgen en alles wat ik ooit nog is wil gaan doen, op te schrijven. Van kleine tot grote dromen. Zo ontstond mijn bucket list.

De Bucket list

Mijn bucket list werd steeds langer en langer. Alles wat ik tegen kwam, waar ik dacht van wauw dat wil ik ooit nog is zien of beleven schreef ik op. Je kent dat gevoelt vast wel. Dingen die dan in een keer door je hoofd flitsen? Die je de dag erna niet meer weet omdat je hoofd vol zit met andere dingen. Dingen die je ooit nog is gedaan wilt hebben? Of wilt bereiken in je leven? Waar je over fantaseert…juist dingen maken samen een bucket list. En ja een bucket list is ooit ontstaan om die dingen nog is te doen voordat je dood gaat – maar gaan we allemaal ooit niet is een keertje dood? Juist, dus waarom niet nu beginnen.

Door juist te bloggen over mijn bucket list wil ik andere mensen inspireren om buiten je comfortzone te stappen en is op zoek te gaan naar dat ene unieke gevoel of naar die unieke ervaring. Een bucket list heeft voor mij vooral te maken met het stellen van positieve doelen en het meemaken van unieke ervaringen. In mijn zogenaamde “emmertjeslijst” zitten soms de raarste gekste items in verwerkt. Van een koe knuffelen tot het zwemmen met haaien, van alle hoofdsteden van Europa bezoeken tot alleen reizen met mijn backpack.

Reizen over de wereld

Een blog die gaat over een bucket list en reizen. Je leest het goed! Ik schrijft ook over mijn reizen over de wereld. Reizen vind ik fantastisch! Of het nou is in oude bourgondische stad in Nederland is of tijdens een spannende jungle tocht in Thailand…ik wil gewoon zoveel mogelijk van deze prachtige wereld zien. In mijn jeugd en tot een jaar geleden beleefde ik mijn buitenlandse ervaringen binnen Europa. In april 2015 maakte ik mijn eerste reis buiten Europa naar Jordanië en ik was gelijk verliefd. Tijdens mijn reis door Jordanië was ik mijn volgende reis al aan het plannen, ik was compleet verkocht aan reizen.

Als ik aan het reizen ben, zit ik in de volle geniet modus. Ik kies er bewust voor om het vertrouwde achter mij te laten. Vaak krijg ik te horen, daar ga je toch niet naar toe, is dat niet gevaarlijk, dat land lijkt mij helemaal niet leuk of ik vond dat land/stad/plek niks aan…maar dan juist krijg ik juist de kriebels om te zelf te ontdekken. De ene keer reis ik met mijn backpack en de andere keer met mijn roze koffertje, het ligt er maar precies aan waar mijn reis naar toe gaat.

about, about pagina, about stripe away, reizen en bucket list blog, bucket list, bucket list blog, reis blog, travel blog, reizen over de wereld,

Bloggen met een dyslexie

Corrigeren op spelfouten online is voor sommige een dagtaak geworden. Zelf vind ik schrijven onwijs leuk, het is een uitlaatklep, een manier om dagelijkse dingen een plekje te geven maar ook om andere mensen te inspireren. Jarenlang ben ik fotograaf geweest. Gestopt! Miste het elke dag en wilde een plek vinden waar ik mijn foto’s nog kon delen. Wat is er dan mooier om twee passie tot een te kunnen brengen.

Maar iemand die spelfouten maakt hoort eigenlijk niet te schrijven! Dat is wat ik vaak te horen kreeg. Elke keer een corrigerende snaar die mij wees op iets waar ik minder goed in was. Mijn dyslexie begon roet in het eten te gooien. Of toch niet en liet ik de grammanatie teveel toe in mijn leven? Het bleek het laatste te zijn. Ik geloofde dat als ik meer ging schrijven dat ik ook beter zou worden in de grammatica. Ik zal zeker geen taalwonder worden maar hé dat hoeft ook niet toch? En dat gebeurde. Steeds minder opmerkingen en steeds meer complimenten.

Ik wil laten zien aan iedereen die zich ervan weerhoud om te gaan schrijven met een dyslexie dat het zeker mogelijk is om een eigen blog te beginnen. Hoe meer ik schrijf, hoe meer ik groei en ook jij kan dat! Ik ben er van overtuigd dat iedereen zijn of haar eigen schrijfstijl heeft en dat maakt het uniek. Merk je toch een spelfout, dan ontvang ik graag een mailtje – daar leer ik weer van.

about, about pagina, about stripe away, reizen en bucket list blog, bucket list, bucket list blog, reis blog, travel blog, reizen over de wereld,

Naast de blog

Mijn blog is het voor het grootste deel mijn leven. Natuurlijk heb ik ook gewoon nog een baan waar ik elke dag met veel plezier naar toe ga. Ondanks dat mijn verleden niet altijd even mooi was heb ik daar wel mijn werk van gemaakt. Als ervaringsdeskundige werk ik bij Pameijer Rotterdam waar ik cliënten begeleid bij werkprojecten en zelf ook creatief bezig ben. Ook als ervaringsdeskundigen/vroegtijdigschoolverlatings coach werk ik bij het PSV jongerenteam ben en laat ik jongeren met mijn verhaal zien waarom school zo belangrijk is en praten over je problemen je echt kunnen helpen. Maar ook ben bij Fameus Breda en vanuit mij zelf ben ik spreker op verschillende events en vertel ik o.a. mijn herstelverhaal, wat doet schulden met je, leven met ADHD, waarom pesten zo pijn doet maar ook hoe om te gaan met stigma. Soms sta ik voor 400 man mijn verhaal te vertellen.

Ook verken ik mijn grenzen met de beperking op mijn lichaam. Door de artrose in mijn onderrug kan ik een aantal dingen niet. Maar gelukkig kan ik een hele hoop dingen wel. Kijk dus vooral naar wat je wel kunt!

Dream – Believe – Achieve

Via mijn blog wil ik je inspireren om het beste uit je leven te halen. Ik ben er van overtuigd dat je, je dromen kan verwezenlijken en je kan leven als een bad ass. Reizen is voor mijn een lifestyle en stopt niet na een reis door Azië. Ik geniet in volle teugen van het leven op allerlei manieren en ik neem je graag mee op die reis…of dat nou een festival is of een klimavontuur, voor mij is dat ook een reis. Een reis door mijn avonturen! Een passie die ik deel met jullie…

about, about pagina, about stripe away, reizen en bucket list blog, bucket list, bucket list blog, reis blog, travel blog, reizen over de wereld,

about, about pagina, about stripe away, reizen en bucket list blog, bucket list, bucket list blog, reis blog, travel blog, reizen over de wereld,

about, about pagina, about stripe away, reizen en bucket list blog, bucket list, bucket list blog, reis blog, travel blog, reizen over de wereld,

about, about pagina, about stripe away, reizen en bucket list blog, bucket list, bucket list blog, reis blog, travel blog, reizen over de wereld,