Instagram is één medium wat ik elke dag gebruik. Op reis probeer ik zelfs twee of drie keer per dag een foto te plaatsen. 2017 was voor mijn profiel een top jaar. Ik haalde de 1000 volgers #joehoe en mijn foto’s kregen meer likes dan ooit tevoren. Daarom deel ik met jullie mijn 9 beste foto’s van 2017.

In het wereldje van Instagram is er sinds 3 jaar een ‘best of nine’. Het is een website waar je op kunt zien welke 9 foto’s het best scoorde op jouw feat. Al vele mensen zag ik hun top 9 delen, begin december maar je hebt nog een maand? Ik ben van mening dat je zelfs op de allerlaatste dag nog een foto’s kunt plaatsen die dan uiteindelijk in je top 9 terecht komt. Zo heb ik twee van de onderstaande foto’s twee weken geleden geplaatst en staat beide nu dik in de top 9.

Hier gaan we! Mijn top 9.

Olifant schittert in de zon ♥ 208

Heel deze foto doet mij terug denken aan de fanatische reis door Zambia. Als soort van bedankje kregen wij één safari. Hoe onwijs tof is het dan dat je deze pracht dieren in het wild tegen komt. De ochtend zon scheen ook nog is perfect en mijn camera maakte over uren. Het resultaat is deze foto. Trots!

StripeAway in de sneeuw ♥ 205

Wat ben ik trots op deze foto. Dit was op de laatste dag dat er eigenlijk sneeuw zou vallen en liggen in Nederland van 2017 (de volgende dag was het ook weg). Ik was rondje aan het rijden toen ik deze spot zag en twijfelde geen seconden. Zetten de auto aan de kant en sprong de auto uit. Twee minuten later had ik deze foto gemaakt.

Streetart in Eindhoven ♥ 204

Na een voetbalwedstrijd van PSV liep ik terug naar mijn auto met een heerlijk zonnetje op mijn gezicht. Ik loop vaak mijn gezicht naar beneden omdat ik wil weten waar ik loop. Deze keer keek ik precies op het goede moment vooruit. Dit geweldige stukje street art was mijn uitzicht. Snel maakte ik een foto want 5 minuten later was de zon al weer verstopt achter de wolken.

Foto met Chris Zegers ♥ 194

Daar sta je dan met één van de bekendste en leukste reis presentator van Nederland: Chris Zegers. Tijdens de vakantiebeurs in Breda gaf Chris een lezing over zijn reisavondturen. Na zijn lezing had je de mogelijkheid tot het maken van een foto of het stellen van een vraag. Natuurlijk ging ik voor die vraag.  Mijn vraag was: welke adrenaline volle activiteit zou jij mij aanraden? Het antwoord kan je vinden onder deze foto. En ja een foto, die moest ook nog gemaakt worden natuurlijk!

Fietstocht door Bangkok ♥ 193

Tijdens met reis door Thailand 2.5 jaar geleden deed ik samen met Co van Kessel één fietstocht door Bangkok. Tijdens het fietsen kom je veel mooie plekken tegen en niet overal kan je stoppen. Daarom had ik mijn kleine camera vast in mijn hand. Ik klikte een beetje rond totdat ik deze auto zag. Snel maakte ik een foto. De volgende dag zag ik pas hoe tof deze foto wel niet was geworden. Hoe zo geluksvogel!

Streetart in Milaan ♥ 182

Wie dacht dat er in Milaan geen street art te vinden was, heeft het flink mis. In verschillende wijken kan je laten onder dompelen in de street art. Als de winkels dicht zijn nog meer. Vele rolluiken zijn ook mooi gemaakt met prachtige werken. Dit gave werk kwam ik tegen na 2 uur wandelen door Milaan. De zon scheen perfect en het plaatje was compleet.

Ziplinen in Scheveningen ♥ 181

Wat was dit ontzettend gaaf: Ziplinen in Scheveningen. Ik hou sowieso van zulk soort activiteiten en als er dan eentje in Nederland te vinden is, ben ik er al de kippen bij. Hoe toffe foto is dit dan wel niet geworden. Feels like flying…

Zonsondergang Afrika ♥ 180

Een zonsondergang doet het altijd goed. Want wie houd daar nou niet van. En als een zonsondergang nou ook op een prachtige magische plek is, dan is het helemaal  perfect. Deze foto is gemaakt tijdens onze avond safari in South Luangwa National Park. Een echte Afrikaanse zonsondergang. TOP!

Zonsondergang reflectie ♥ 178

Tijdens een conferentie in de Veluwe kregen we een prachtige zonsondergang en dit precies in de pauze. Een betere timing kan je niet hebben toch? Ook hier heb ik zeer goed van kunnen genieten. Het water lijkt wel in vuur en vlam te staan.

Zo dit was mijn top 9 waar ik echt enorm trots op ben. Zo fijn dat ik jullie kan inspireren met foto’s van eigen hand. Dat jullie mij volgen en mijn werk waarderen, vind ik echt zo tof.

<blockquote class="instagram-media" data-instgrm-permalink="https://www.instagram.com/p/Ba8Y7_CDdw-/" data-instgrm-version="8" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:658px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);"><div style="padding:8px;"> <div style=" background:#F8F8F8; line-height:0; margin-top:40px; padding:33.24074074074074% 0; text-align:center; width:100%;"> <div style=" background:url(data:image/png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAACwAAAAsCAMAAAApWqozAAAABGdBTUEAALGPC/xhBQAAAAFzUkdCAK7OHOkAAAAMUExURczMzPf399fX1+bm5mzY9AMAAADiSURBVDjLvZXbEsMgCES5/P8/t9FuRVCRmU73JWlzosgSIIZURCjo/ad+EQJJB4Hv8BFt+IDpQoCx1wjOSBFhh2XssxEIYn3ulI/6MNReE07UIWJEv8UEOWDS88LY97kqyTliJKKtuYBbruAyVh5wOHiXmpi5we58Ek028czwyuQdLKPG1Bkb4NnM+VeAnfHqn1k4+GPT6uGQcvu2h2OVuIf/gWUFyy8OWEpdyZSa3aVCqpVoVvzZZ2VTnn2wU8qzVjDDetO90GSy9mVLqtgYSy231MxrY6I2gGqjrTY0L8fxCxfCBbhWrsYYAAAAAElFTkSuQmCC); display:block; height:44px; margin:0 auto -44px; position:relative; top:-22px; width:44px;"></div></div><p style=" color:#c9c8cd; font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; line-height:17px; margin-bottom:0; margin-top:8px; overflow:hidden; padding:8px 0 7px; text-align:center; text-overflow:ellipsis; white-space:nowrap;"><a href="https://www.instagram.com/p/Ba8Y7_CDdw-/" style=" color:#c9c8cd; font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; font-style:normal; font-weight:normal; line-height:17px; text-decoration:none;" target="_blank">Een bericht gedeeld door Diana - Stripe Away (@stripeaway)</a> op <time style=" font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; line-height:17px;" datetime="2017-11-01T07:04:50+00:00">1 Nov 2017 om 12:04 (PDT)</time></p></div></blockquote> <script async defer src="//platform.instagram.com/en_US/embeds.js"></script>

Dus super bedankt dat jullie 30.376 likes hebben gegeven over 247 geplaatste foto’s. Volg jij mij al wel dan hoop ik je ook terug te zien in 2018 maar volg jij mij nog niet, dan kan je mij hier gaan volgen.

Lees ook:

Welke foto vind jij het mooiste van de top 9 van 2017?