solo reizen, solo reiziger, solo reizigers, alleen reizen, apps voor alleen reizigers, apps om andere mensen te ontmoeten, apps voor de backpacker, backpacker, backpackers, 5 app voor de solo reiziger,
Reistips

5 handige apps om andere solo reizigers te ontmoeten

Tegenwoordig heeft iedereen een mobiele telefoon waarop je apps kunt downloaden. Als je alleen op reis gaat kan het soms nogal eng zijn om op de bonnefooi nieuwe contacten op te doen. Dankzij deze apps heb je iets meer zekerheid om nieuwe mensen mensen tegen komen. 

1: Backpackr

Backpackr is speciaal gemaakt om elkaar te ontmoeten voor mensen met een backpack (heb je nou geen backpack, ook geen probleem). Een reismaatje via deze app is zo gemaakt. Ook ontmoet je echt reizigers van over de gehele wereld. Wat ook super leuk is dat je kan invoeren  waar je naar toe gaat. Zo kun je aan andere reizigers laten weten dat jij daar bent en kun je elkaar (als je wilt) ontmoeten. Verder kun je een oproep doen of een stap verder met elkaar chatten.

Voor: Iphone & Android

Prijs: Gratis

Inloggen met: Facebook of e-mailadres

2: Hostelworld

Dit is meer een booking platform maar wel eentje waarbij je alleen hostels kunt boeken. De nummer 1 om andere solo reizigers te ontmoeten is in een hostel. Op deze app kun je niet alleen hostels boeken, je kan ook nog is lezen wat andere reizigers er van vonden. Zo kun je aan hand van een punten telling zien wat er aan een bepaald hostel goed. Wel zo fijn als je een beetje weet waar je terecht komt.

Voor: Iphone & Android

Prijs: Gratis

Inloggen met: Facebook of e-mailadres

3: Travello

Travello is een leuke app om in contact te komen met andere mensen. Eigenlijk lijkt het een beetje op Facebook. Je kan vrienden toevoegen en je ziet in een overzicht elkaars berichten. Ook kan je daar op reageren en liken en dus contact leggen.En je kan ook wanneer jij wilt een bericht uploaden met of zonder foto.

Voor: Iphone & Android

Prijs: Gratis

Inloggen met: Facebook

4: Tourbar

Dit is de nieuwe Tinder onder reizigers. Je kan natuurlijk ook gewoon bij Tinder houden maar op Tourbar kom je in contact met reiziger die rond de zelfde periode als jou op die plek zijn. Wil je gewoon even voor één avondje gezelschap of juist voor heel de week. Dat kan! Het is eigenlijk gewoon een dating/travel app. Dus swipe away!

Voor: Iphone & Android

Prijs: Gratis

Inloggen met: Facebook

5: MeetUp

Een app waarop je kunt zien waar er meet-ups zijn. De meetings zijn van samen dansen tot een workshop bij een pottenbakker. Je kan het zo gek niet bedenken en er is wel een meeting geregeld. Het is een erg leuke manier om andere en nieuwe mensen te ontmoeten. Heb je nou zelf iets leuks, dan kan je daarvoor ook zelf een meeting regelen. Dus download de app en ga op zoek naar een leuke meeting.

Voor: Iphone & Android

Prijs: Gratis

Inloggen met: Facebook, Google of e-mailadres

Al deze apps zijn op eigen ervaring getest en gebruikt tijdens het reizen. Natuurlijk de een meer dan de ander. Zelf heb ik veel baat gehad bij het vinden van andere solo reizigers. Natuurlijk gebruik ik ze niet altijd en leg ik ook in real-life gemakkelijk contact.

Meer tips over alleen reizen?

 

Heb jij één van deze apps al is gebruikt? En heb jij nog een leuke app die ook in dit rijtje thuis hoort?

Foutje gezien? Meld het.

  11 Comments

 1. Wat een handige tips! Toennik twintig jaar geleden hing backpacken ging je gewoon maar en hoopte af en toe collect call te kunnen bellen. Een hele andere ( maar ook hele leuke ) tijd.

  Beantwoorden

 2. Jeetje wat handig! Geen idee dat dat bestond. Nu ben ik ook absoluut geen backpacker, dus dat is ook niet zo gek dat ik het niet kende. Mijn eerste gedachte: ben je nooit bang dat er ‘freaks’ tussen zitten die het niet goed bedoelen? Of is dat teveel ‘het glas is halfleeg’?

  Beantwoorden

 3. Toffe apps zeg en sommige kende ik nog niet! Ik ga eens kijken hoe Tourbar werkt en of het wat is (en in hoeverre mensen inderdaad op zoek zijn naar een reismaatje/gesprekspartner/seksbuddy) ;p

  Beantwoorden

 4. Handige apps. Kan me voorstellen dat het heerlijk is soms om lekker in je eentje te reizen, maar gezelschap ook prettig is. Op deze manier kom je veel makkelijker in contact met anderen.

  Beantwoorden

 5. Ik zal eens gaan kijken want ik ga straks 3 maanden in NZ reizen, grotendeels in mijn uppie. Merk toch wel dat ik niet altijd zin heb om nieuwe mensen te ontmoeten, maar dan is een app juist wel handig omdat je hem ook uit kunt zetten 😉

  Beantwoorden

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.